2009. 07. 28. - 10:45
A Hotel Silver receptajánlata

A nagy melegben frissítőleg hat egy hideg szilvakrémleves. Gonda Attila mesterszakács receptje.
Vörösboros szilvakrémleves puncs fagylalttal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg magozott friss,vagy mirelitte szilva,10 dkg kristálycukor,1 ek méz,2dl vörösbor,1 db citrom,1 rúd fahéj,6-8 db szegfűszeg,2dl tejszín,1 ek liszt,1kis csipet só,20 dkg puncs fagylalt, tejszinhab spray, mandula
A citrom reszelt héjából, levéből, cukorból, mézből,fahéjból, szegfűszegből 1 liter vízzel redukciót készítünk, úgy hogy a felsorolt anyagokat összekeverjük és legalább a felére beforraljuk, leszűrjük. A szilvát a redukcióval, vörösborral felöntjük, sózzuk és puhára főzzük. A levest tejszínes habarással sűrítjük, leturmixoljuk, szűrőn leszűrjük és ha kell utóízesítjük. A levest jól lehűtjük, tejszínhabbal, fagylalttal, mandulával tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg magozott friss,vagy mirelitte szilva,10 dkg kristálycukor,1 ek méz,2dl vörösbor,1 db citrom,1 rúd fahéj,6-8 db szegfűszeg,2dl tejszín,1 ek liszt,1kis csipet só,20 dkg puncs fagylalt, tejszinhab spray, mandula
A citrom reszelt héjából, levéből, cukorból, mézből,fahéjból, szegfűszegből 1 liter vízzel redukciót készítünk, úgy hogy a felsorolt anyagokat összekeverjük és legalább a felére beforraljuk, leszűrjük. A szilvát a redukcióval, vörösborral felöntjük, sózzuk és puhára főzzük. A levest tejszínes habarással sűrítjük, leturmixoljuk, szűrőn leszűrjük és ha kell utóízesítjük. A levest jól lehűtjük, tejszínhabbal, fagylalttal, mandulával tálaljuk.

Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!: