2023. 03. 31. - 10:00

Bizalom, biztonság, digitális szakadék megszűnése - Így nőhet a KKV-k versenyképessége

Bizalom, biztonság, digitális szakadék megszűnése - Így nőhet a KKV-k versenyképessége
A bizonytalan gazdasági környezetben komoly segítséget adhat a technológia használata. Mely fő trendekre kell odafigyelniük a kis- és középvállalkozásoknak 2023-ban?
A kis- és középvállalkozások ebben az esztendőben sincsenek túl egyszerű helyzetben. Érdemes segítségül hívni a technológiát, melynek alkalmazása több tekintetben is segítő kezet nyújthat.
 
Cikkünk első részében az első kettőt tekintettük át a legfontosabb 2023-as trendek közül.
 
De mely trendek lényegesek még?
 
1.Meg kell szüntetni a digitális szakadékot
 
A kkv-k versenyképessége nagymértékben függ attól, hogy a digitális szakadék megszűnjön. A megélhetést, a jóllétet egyre nagyobb mértékben az határozza meg, mennyire veszünk részt a digitális gazdaságban – írta meg a fintechzone.hu.
 
Ebben az évtizedben digitálisan támogatott technológiákon alapszik majd az újonnan létrehozott érték 70 százaléka – jelezte előre a Világgazdsági Fórum.
 
A bizonytalan gazdasági környezetben komoly segítséget adhat a technológia használata
A bizonytalan gazdasági környezetben komoly segítséget adhat a technológia használata
 
A folyamatba a kisvállalkozásokat is szükséges bevonni, hiszen cél, hogy az emberek komfortosan, biztonságosan, egyszerűen fizethessenek, a vállalkozások pedig elérjenek új ügyfeleket, növekedésük, hatékonyságuk nőjön.
 
Fontos megjegyezni, hogy mindez bármilyen helyzetben növeli a vállalkozások ellenálló képességét.
 
2.Fontos a bizalom és a biztonság
 
A kisvállalkozások közvetlenebbek és elérhetőbbek nagyobb riválisaiknál. Azért azonban tenniük kell, hogy megbízhatóak maradjanak.
 
Ha a biztonság terén hiányosságok vannak, annak hosszantartó következményei lehetnek – nem engedhető meg, hogy a vállalkozás nagy kockázatnak legyen kitéve, például a kibertámadások tekintetében. Megfelelő biztonsági technológiára tehát mindenképpen szükség van, a vállalkozás és az ügyfelek védelme érdekében – írta a fintechzone.hu.
 
3.Alkalmazások, eszközök okos használata
 
Kiemelten lényeges, hogy miképp kezeli a vevői tranzakcióit egy vállalkozás, hogyan fizeti ki eladóit, beszállítóit, partnereit.
 
A kis- és középvállalkozásoknak az online fizetésekre, e-kereskedelmre koncentrálnak, de a pénzügyi eszközök és alkalmazások felhasználásra is fontos – ezek ugyanis segíthetnek nyomon követni a kiadásokat, de az adóügyekben, a tervezésben, a pénzforgalomban, a költségvetés készítésében is segítő kezet nyújthatnak.
 
Az alkalmazások használatával a vállalkozó sokkal egyszerűbben irányíthatja vállalkozását – írta meg a fintechzone.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.