2019. 02. 14. - 10:00

4 ok, amiért hullani kezdhet a hajunk

4 ok, amiért hullani kezdhet a hajunk

A hajhullás nemcsak ijesztő, látványos jelenség is. Nem csoda, hogy megijed, aki azt tapasztalja fésülködéskor: túl sok hajszál maradt a hajkefén, vagy tele van velük a fürdőszoba. Milyen okai lehetnek a hajhullásnak, amelyek nem betegséghez kötődnek?

A hajhullás gyakran megijeszti az embereket. A legrosszabb verziója természetesen a jelentős hajvesztés, mely mögött sok esetben valamilyen betegség áll. Ugyanakkor, a hajhullásnak több oka is lehet – egészségügyi állapot, öröklött hajlam, hormonális változások.
 
A napi 80-100 hajszál elveszítése még normálisnak számít. Ám ha ennél többet veszítünk, ideje konzultálni egy orvossal.
 
Van a hajhullásnak néhány olyan oka is, melyre talán nem gondolnánk. Lássuk, igaz-e ránk valamelyik.
 
A túl gyakori hajszárítás sem tesz jót a tincseknek
A túl gyakori hajszárítás sem tesz jót a tincseknek
 
1.Stressz: a stressz számos módon károsítja a szervezetet, hozzájárulhat a hajvesztéshez is. Ez az állapot a telogen effluvium. Átmeneti oka a hajvesztésnek, a tincsek visszanőnek, ha a stresszt elkezdi kezelni, kordában tartani az illető, vagy megszűnik annak kiváltó oka.
 
2.Hajformázó módszerek: a haj gyakori szárítása, formázása sajnos számos tincs kihullásához vezethet. A hajvasalás, göndörítés szintén ezt eredményezheti, ha túl sűrűn alkalmazzuk.
 
3.Gyorséttermi ételek: bizony, számos egészségügyi probléma mögött keresendők a gyorsételek, s köztük van a hajhullás is. Az oka az, hogy ezek az élelmiszerek kevés tápanyagot biztosítanak a szervezet számára – ami pedig kopaszságot válthat ki.
 
4.Alváshiány: a testnek legalább 7 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon, megújuljon s a hormonokat is egyensúlyba hozza. Aki nem alszik eleget, annak a növekedési hormon (HGH) szintje alacsony. Ez pedig számos egészségügyi gondhoz vezethet, beleértve a hajhullást is.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.