2020. 07. 02. - 11:15

5 kozmetikai termék, amit sose osszunk meg mással

5 kozmetikai termék, amit sose osszunk meg mással

Kozmetikai termékeinket cseppet sem jó ötlet kölcsönadni másnak. Tudjuk-e, miért? A sminkkészlet baktériumok táptalaja lehet, amely súlyos fertőzéseket okozhat.

Gondoljuk meg kétszer, hogy kölcsönadjuk-e sminkünket egy barátnőnknek vagy munkatársunknak.
 
Ugyanígy, nem tanácsos mástól elfogadni sem ilyesmit kölcsönbe. Bizonyos kozmetikai termékek ugyanis kitűnő táptalajai lehetnek a baktériumoknak, s súlyos fertőzéseket válthatnak ki.
 
Szinte mindegyik smink-eszköz rejthet magában veszélyt, az alapozó szivacsoktól az ecseteken át a konkrét festékekig.
 
Lássuk, mi az, amit különösen ne osszunk meg másokkal.
 
Ne osszuk meg egymással kozmetikai termékeinket, eszközeinket
Ne osszuk meg egymással kozmetikai termékeinket, eszközeinket
 
1.Rúzs: a kölcsönvett rúzs sebeket okozhat, apró hólyagokat válthat ki. A bőrgyógyászok szerint ez a vírusfertőzés ráadásul hosszútávon velünk maradhat, ha egyszer elkapjuk.
 
2.Szemfesték: a szemre való smink termékek, például szempillaspirál, szemhéjfesték és szemhéjtus megosztása szemfertőzésekhez vezethet. Az egyes baktériumok felhalmozódása szempirosodást, szemölcsöket okozhat. Ez még kockázatosabb azok számára, akik kontaktlencsét viselnek, mivel a baktériumok a lencse mögött ragadhatnak.
 
3.Sminket felvivő ecsetek: az ecsetekkel az a baj, hogy pattanást okozó baktériumokat terjesztenek. Ha másnak a sminkecsetét használjuk, a pattanásaival, bőre olajaival és baktériumaival is kapcsolatba kerül az arcunk.
 
4.Minden, ami tégelyben van: a tégelyben levő krémekbe mindenki belemártja az ujját. Vagyis, ezeket sem célszerű megosztani.
 
5.Borotva: e szépségápolási eszköz szemölcsöket vagy nemi herpeszt hordozhat, ezért akár ránk jellemző a probléma, akár barátnőnkre, átadhatjuk egymásnak azt. A borotva megosztása fogékonnyá tesz a staphylococcus fertőzésre, a hepatitis-re és a vér által terjedő vírusokra.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.