2020. 01. 23. - 11:35

Hideg vagy meleg víz ajánlott hajmosáshoz?

Hideg vagy meleg víz ajánlott hajmosáshoz?

A legtöbben alapvetően meleg vagy langyos vizet használunk a hajmosáshoz. De vajon jól tesszük? Úgy tűnik, a hideg és meleg víznek egyaránt megvannak az előnyei és hátrányai.

Ha hajmosásra kerül a sor, általában a meleg vagy a langyos vizet választjuk. De melyik a jobb?
 
Melyikkel egészségesebb a tisztítás?
 
A hideg és meleg víznek is vannak előnyei és hátrányai, ha a haj egészségéről van szó.
 
Tény, hogy télen például hideg vízzel nem mosnánk meg tincseinket. Tudnunk kell azonban, hogy a víz hőmérséklete befolyásolja a haj minőségét. Lássuk, milyen hatása van a hideg, illetve a meleg víznek. A legokosabb az arany középút.
 
Meleg víz hajmosásra
 
Előnyök: a meleg víz alkalmazása segít megnyitni a pórusokat a fejbőrön és hozzájárul az izzadtság, a piszok, az olaj eltávolításához. Megnyitja a hajtüszőket is, lehetővé téve, hogy nedvesség jusson a hajba – ettől a tincsek ragyogóak és lágyak lesznek.
 
A hideg- és a melegvizes hajmosásnak is megvannak az előnyei és hátrányai
A hideg- és a melegvizes hajmosásnak is megvannak az előnyei és hátrányai
 
Hátrányok: a rendszeres és hosszas, meleg víznek való kitettség megszabadíthatja a hajat természetes olajaitól és nedvességétől, ezért szárazzá válhat. Az olajok hiánya miatt a haj kevésbé ragyogó és elveszíti vastagságát. Az állandó meleg vizes hajmosás ráadásul gyengítheti a hajgyökereket és akár hullani is kezdhet a haj.
 
Hideg víz hajmosásra
 
Előnyök: a hideg víz segít bezárni a pórusokat és hajtüszőket, megtartva így a nedvességet és megelőzve a tincsek kócosságát. Ha hideg vízzel alkalmazzuk a kondicionálót, a táp- és ásványi anyagok jobban felszívódnak a fejbőrben.
 
A megfelelő vérkeringés segíti a hulladékok hatékony eltávolítását, melyek gátolhatják a hajnövekedést.
 
Hátrányok: a hideg vízről ismert, hogy laposítja a hajat. Ezért azoknál, akiknek a tincsei vékonyak és finom szálúak, különösen kevésbé tűnik majd dúsnak a hajkorona.
 
A legcélszerűbb tehát az, hogy meleg vízzel mossuk, de hideg vízzel öblítjük és kondicionáljuk a hajat.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.