2018. 11. 29. - 11:30

Hipoallergén testápoló faggyúból

Hipoallergén testápoló faggyúból

Elsőre talán nem hangzik valami jól: faggyú a bőrön. Mégis, az egyik legkellemesebb és leghatékonyabb bőrápolóról van szó, melyből kiváló testápoló rudat készíthetünk otthon is.

Ha a bőrt selymes tapintásúvá szeretnénk varázsolni és valamilyen kellemes, nyugtató bőrápolót szeretnénk, érdemes kipróbálnunk a saját készítésú, faggyús testápoló rudat.

Összesen 15 percet vesz igénybe az elkészítése. A faggyú, bár elsőre nem tűnhet vonzónak, selymessé teszi a bőrt és igen hatékony a kisebb bőrirritációk elkerülésében.

Hozzávalók: negyed csésze marhafaggyú egészséges forrásból; 1/3 csésze sheavaj, kakaóvaj vagy mangóvaj; 2 evőkanál méhviasz (ha sűrűbb állagút szeretnénk, többet is hozzáadhatunk); 20 vagy kicsit több csepp illóolaj – vigyázzunk, mert a citrusos növelheti a bőr érzékenységét.
 
A saját készítésű faggyúrudak akár ajándéknak is kitűnőek
A saját készítésű faggyúrudak akár ajándéknak is kitűnőek
 
Elkészítése:
 
Minden összetevőt tegyünk egy edénybe, amely alá dupla forralóként egy másikat helyezünk kevés vízzel megtöltve. Hagyjuk felforrni a vizet alacsony lángon. Kevergessük a hozzávalókat, amíg meg nem olvadnak és simává nem válnak.
 
Vegyük le az edényt a tűzről és keverjük a mixbe az illóolajokat.
 
Készítsünk elő kivágó formákat, s amint kihűl a keverék, vágjuk ki őket.
Tartsuk a testápoló rudakat hűvös helyen – több mint 6 hónapig elállnak.
 
Használata
 
A testápoló rúddal dörzsöljük be a bőrünket, mintha szappanoznánk. A bőr melege miatt beszívódik.
 
B.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.