2017. 10. 05. - 11:45

Így készíts mentás-levendulás fürdősót!

Így készíts mentás-levendulás fürdősót!

A fürdősónak számos egészségügyi előnye van – ezek miatt is érdemes heti egy-kétszer alkalmazni. A relaxáció mellett betegségeket segít gyógyítani, alvás elősegítő, sőt az ásványi anyagok felszívását is támogatja. Lássunk egy kiváló só-receptet.

A fürdősót nemcsak akkor érdemes igénybe vennünk, ha lazulásra vágyunk egy fárasztó nap után. A feszültség- és stresszoldóként is remek kozmetikum fejfájáscsökkentő, mérsékeli az izomfeszültséget, az alvást és a vérkeringés javítását is elősegíti. Ha betegek vagyunk, különösen légúti problémák esetén hasznos a fürdősós lazulás.

Cikkünk első részében már szó esett az összetevők előnyeiről.

Lássuk azonban, hogyan készíthetünk el saját kezűleg egy egyszerű, mégis igazán kellemes és hatékony fürdősót.

A mentás-levendulás fürdősót egyszerű elkészíteni és igen hatékony

A mentás-levendulás fürdősót egyszerű elkészíteni és igen hatékony

Mentás-levendulás fürdősó

Hozzávalók:

2 csésze Epsom-só, fél csésze szódabikarbóna, negyed csésze holt tengeri só (ha szükséges), 30 csepp levendulás illóolaj, 10 csepp borsmenta illóolaj, negyed csésze választott olaj (kókusz, mandula, jojoba, argán, stb.)

Elkészítése:

Keverjük össze valamennyi hozzávalót egy közepes méretű tálban. Ha kellően összeálltak, légmentesen zárható edénykében, üvegben érdemes tárolni a saját készítésű fürdősót.

Fürdésenként negyed csészényit használjunk fel belőle, ennyi bőven elég ahhoz, hogy kifejtse hatását.

Kapcsolódó cikk:

Miért jó a fürdősó?

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.