Kozmetika - Smink

Így készíts természetes testápoló szappant!

Így készíts természetes testápoló szappant!

A saját készítésű testápoló szappanoknak igen sok előnye van – például az, hogy kifejezetten saját igényeinkhez alakíthatjuk őket, ráadásul teljesen természetesek.

Manapság egyre elterjedtebbek a saját készítésű szappanok, testápolók. Való igaz, hogy egészségesebbek, mint egyes boltban kapható termékek, ráadásul teljesen olyanra formálhatjuk őket, ami nekünk a legjobban tetszik.

A természetes testápoló kockák úgy néznek ki, mint egy szappan, s remekül elállnak szobahőmérsékleten. Ám amikor a bőrre dörzsöljük őket, egy kis részük megolvad és a bőrbe kerül, egy igen vékony, hidratáló réteget képezve.

Lássunk egy igazán egyszerű, természetes testápoló receptet.

A saját készítésű testápolókhoz szabadon választható az illóolaj is

A saját készítésű testápolókhoz szabadon választható az illóolaj is

Hozzávalók: 1 csésze kókuszolaj; 1 csésze shea vaj, kakaóvaj, vagy mangóvaj (ezek keveréke is lehet); 1 csésze méhviasz. Ha szükséges, tetszés szerinti illóolajat is keverhetünk hozzá, illetve 1 teáskanálnyi E-vitamin olajat.

Elkészítése:

Kombináljuk össze valamennyi hozzávalót, az illóolaj kivételével, egy dupla forralóban. Az összetevőket egy kisebb üvegben is vegyíthetjük, amelyet aztán egy kisméretű serpenyőbe állítunk, amelybe vizet engedünk és forralni kezdjük. A cél mindkét esetben az, hogy megolvadjanak a hozzávalók.

A vizet forralásig melegítsük, a megolvasztani kívánt összetevőket gyakran keverjük meg.

Ha kellően összeálltak, vegyük le a hőről, hagyjuk kissé hűlni és adjuk hozzá a kívánt illóolajat, valamint az E-vitaminos olajat is.

Óvatosan keverjük össze az egészet.

Készítsünk ki szilárd süteményesformákat vagy szilikon formákat, amelyből könnyű kivenni a testápolókat. Ezekbe töltsük a kész anyagot, s hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kifordítgatjuk a formákból.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >