2017. 12. 28. - 10:35

Így készíts természetes testápoló szappant!

Így készíts természetes testápoló szappant!

A saját készítésű testápoló szappanoknak igen sok előnye van – például az, hogy kifejezetten saját igényeinkhez alakíthatjuk őket, ráadásul teljesen természetesek.

Manapság egyre elterjedtebbek a saját készítésű szappanok, testápolók. Való igaz, hogy egészségesebbek, mint egyes boltban kapható termékek, ráadásul teljesen olyanra formálhatjuk őket, ami nekünk a legjobban tetszik.

A természetes testápoló kockák úgy néznek ki, mint egy szappan, s remekül elállnak szobahőmérsékleten. Ám amikor a bőrre dörzsöljük őket, egy kis részük megolvad és a bőrbe kerül, egy igen vékony, hidratáló réteget képezve.

Lássunk egy igazán egyszerű, természetes testápoló receptet.

A saját készítésű testápolókhoz szabadon választható az illóolaj is

A saját készítésű testápolókhoz szabadon választható az illóolaj is

Hozzávalók: 1 csésze kókuszolaj; 1 csésze shea vaj, kakaóvaj, vagy mangóvaj (ezek keveréke is lehet); 1 csésze méhviasz. Ha szükséges, tetszés szerinti illóolajat is keverhetünk hozzá, illetve 1 teáskanálnyi E-vitamin olajat.

Elkészítése:

Kombináljuk össze valamennyi hozzávalót, az illóolaj kivételével, egy dupla forralóban. Az összetevőket egy kisebb üvegben is vegyíthetjük, amelyet aztán egy kisméretű serpenyőbe állítunk, amelybe vizet engedünk és forralni kezdjük. A cél mindkét esetben az, hogy megolvadjanak a hozzávalók.

A vizet forralásig melegítsük, a megolvasztani kívánt összetevőket gyakran keverjük meg.

Ha kellően összeálltak, vegyük le a hőről, hagyjuk kissé hűlni és adjuk hozzá a kívánt illóolajat, valamint az E-vitaminos olajat is.

Óvatosan keverjük össze az egészet.

Készítsünk ki szilárd süteményesformákat vagy szilikon formákat, amelyből könnyű kivenni a testápolókat. Ezekbe töltsük a kész anyagot, s hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kifordítgatjuk a formákból.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.