2017. 09. 27. - 12:30

Így készítsünk feltöltő, relaxáló lábfürdőt

Így készítsünk feltöltő, relaxáló lábfürdőt

A mindennapok fáradtsága után jólesik egy kis pihenés – otthon, karosszékünkben is kivitelezhetünk egy kis házi wellnesst, melyből nem hiányozhat egy kellemes lábfürdő, egészségmegújító összetevőkkel.

Kinek ne esne jól egy kimerítő nap után egy kis kikapcsolódás? Ha leülünk olvasni vagy tévézni egy kicsit, nyugodtan áztassuk a lábunkat relaxáló lábfürdőben, amely nagyon sokat segít a feltöltődésben.

A stresszcsökkentő lábfürdő olyan anyagokból áll össze, amelyek együttesen tökéletesen megújító hatással vannak szervezetünkre.

Lássuk, hogyan készíthetjük el.

A saját készítésű, relaxáló fürdősó kellemesen feltölt

A saját készítésű, relaxáló fürdősó kellemesen feltölt

Hozzávalók:

2 evőkanál hordozó olaj, választás szerinti (olíva vagy édes mandula olaj is jó); 5 csepp rozmaring illóolaj; 2 csésze Epsom só; ¼ csésze levendulavirág; ¼ csésze teljes kamillavirág (őrölve nagyjából 2 evőkanálnyi).

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a folyékony hordozó olajat a rozmaring illóolajjal. Majd adjuk hozzá a többi összetevőt és keverjük meg jól.

Tároljuk egy légmentesen záródó üvegben és minden alkalommal vehetünk belőle, ha van egy kis időnk leülni.

Töltsünk kellően meleg vizet egy lavórba (forró azért ne legyen!), és adjunk fél csészényit a saját kezűleg készített fürdősóból, majd keverjük össze, hogy kellően feloldódjon.

A lábakat 20 percig érdemes áztatni, vagy amíg a víz ki nem hűl.

Ha végeztünk, célszerű magnéziumos talpradírt is alkalmazni, vagy olyan talpspray-t, amely elalvás előtt használandó, a relaxáció és a hidratáció teljessége kedvéért.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.