2018. 10. 18. - 10:35

Így készítsünk méregtelenítő fürdőt!

Így készítsünk méregtelenítő fürdőt!

Egy meleg fürdőnél semmi sem relaxálóbb. Főleg, ha a megnyugtató fürdő mellett még méregtelenítjük is a testünket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a vízhez adagolni néhány, otthon is fellelhető dolgot.

Ha relaxálni szeretnénk, az első – és helyes – gondolat beülni egy kád meleg vízbe. Használhatjuk kedvenc fürdősóinkat vagy illóolajunkat, melyek fokozhatják a hatást.
 
A meleg fürdő azonban nemcsak nyugtató, feltöltő hatással lehet ránk. Egy-egy hozzátevő segítségével méregtelenítő kúrát is tarthatunk egyben.
 
Amennyiben felmerül a gyanú bennünk, hogy testünkben túl sok a méreganyag, illetve bőrproblémákkal küzdünk, van esély arra, hogy szükségünk van a toxinok eltávolítására.
 
A kellemes fürdővíz egyben méregtelenítő is lehet
A kellemes fürdővíz egyben méregtelenítő is lehet
 
Sós detoxikáló fürdővíz recept
 
Hozzávalók: negyed csésze tengeri só vagy Himalája-só; negyed csésze Epsom-só; negyed csésze szódabikarbóna; 1/3 csésze almaecet. Illetve illóolaj, ha szeretnénk (10 csepp borsmenta vagy levendula olaj megfelelő).
 
Elkészítés:
 
Oldjuk fel a tengeri sót, az Epsom sót és a szódabikarbónát forralt vízben, majd tegyük félre. Töltsük meg a kádat meleg vízzel és öntsük bele az almaecetet. Csorgassuk a sós mixet is bele és csöppentsünk a vízbe illóolajat.
 
Ezután merüljünk bele a kádba és áztassuk magunkat 30 percig.
 
Érdemes tudni, hogy minden méregtelenítő fürdő esetén fáradttá válunk, kissé szédeleghetünk, ha kiszállunk a kádból.
 
Ezért lefekvés előtt végezzük a kúrát, illetve nem árt, ha van valaki, aki segíthet, ha elgyengülnénk.
 
B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.