2022. 08. 11. - 15:30

Mesterséges intelligencia segíthet a sminkelésben

Mesterséges intelligencia segíthet a sminkelésben
A smink évszázadok óta létezik, különböző célokra, különböző időkben. A sminket lehet használni az arcvonások kiemelésére, a hibák elfedésére vagy egy bizonyos megjelenés elérésére. A közösségi média térhódításával azonban a smink új szerepet kapott, gyakran használják kreatív és innovatív megjelenések bemutatására.
A kiterjesztett valóság is egyre népszerűbbé válik és most már a sminkalkalmazások javítására is használják. A Perfect Corp. Face AI nevű alkalmazása például lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző sminkstílusokat próbáljanak ki és lássák, hogyan néznének ki a valóságban. Ez az alkalmazás arcfelismerő szoftver segítségével feltérképezi a felhasználó arcát, majd virtuálisan alkalmazza a sminket.
 
A kozmetikai cégek a kiterjesztett valósággal segítik a sminkelést
 
A sminkstílusok ajánlásán túl a Face AI segíthet kiválasztani az ideális alapozó árnyalatát és nyomon követheti bőrápolási rutinját, így láthatja, hogy a termékek működnek-e vagy sem. Még hajszín és körömfestés funkcióval is rendelkezik!
 
A legjobb az egészben, hogy a Face AI kiterjesztett valóság alkalmazásként is elérhető, így közvetlenül a saját arcodon próbálhatod ki a különböző sminkeket. A rendkívül pontos arctérképezési technológiának köszönhetően szinte olyan, mintha mindig veled lenne a saját sminkesed.
 
Más cégek is alkalmazzák a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyöket, a Curology nevű alkalmazás mesterséges intelligenciát (MI) használ a bőr letapogatására és adatokat gyűjt a bőr időbeli változásairól.
 
Ezeket az adatokat aztán egy bőrgyógyász irányításával személyre szabott formulák létrehozására használják. A Curology tehát nem csak abban segíthet, hogy megtaláljuk a saját bőrtípusunknak legmegfelelőbb bőrápolási rutint, hanem idővel nyomon követhetjük a bőrünkön végbemenő változásokat is.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.