Kozmetika - Smink

Mi a legjobb arctisztításra?

Mi a legjobb arctisztításra?

Arcbőrünk megtisztítása nem elhanyagolandó. Előfordul, annyira fáradtan zuhanunk ágyba, hogy már a sminket sincs kedvünk lemosni. Jobb azonban, ha ezek az alkalmak ritkák! Mely arcápoló termékekkel járunk a legjobban?

Az arctisztításban ma már számos jó kozmetikum közül válogathatunk. Ha helyesen tisztítjuk és gondozzuk bőrünket, jó eséllyel megvédjük az idő előtti öregedéstől, segítünk megőrizni simaságát, ragyogását.

Azon túl, hogy ügyelünk a nap végi, rendszeres tisztításra, fontos tudnunk, mely arcápoló termékek ajánlottak nekünk.

A szemfestéklemosó, az arctej, a gél és az olajak hatásairól cikkünk első részében olvashattunk, lássuk azonban, mivel járunk még jól.

Válasszuk bármely arcápolót, csak illeszkedjen a bőrünkhöz

Válasszuk bármely arcápolót, csak illeszkedjen a bőrünkhöz

-Tonikok: az arctonik szintén jó tisztító, mely a bőr védő rétegének visszaállításában is segít. Az alkoholtartalmúakat viszont kezeljük óvatosan, mert bőrszárító hatásúak – ezeket elsősorban zsíros arcbőrre ajánlják a szakemberek.

-Arcradírok: talán már hallottunk róla, hogy az elhasználódott hámsejteket fontos eltávolítani a bőr felületéről. A bőrsejtek nagyjából havonta újulnak meg, ezért ha a használtakat az arcon hagyjuk, megfakítják a bőrt. Az arcradírt ezért hetente érdemes alkalmazni, hogy frissítsük a bőrt és élénkítsük a vérkeringést. Jó tudni ugyanakkor, hogy nem szabad túl gyakran sem használni a radírozást!

-Arcmaszkok: egy tisztító hatású maszkot hatóanyagai miatt szintén heti egyszer érdemes felvinni a bőrre. A maszkok leginkább a száraz bőrre gyakorolnak jó hatást.

-Arctisztító kendő: egyszerű a használata a smink eltávolítására, melyet csak öblítéssel kell később lemosni. Ráadásul könnyen magunkkal vihetjük mindenhová.

Bármely megoldás tetszik is leginkább, fontos, hogy mindig a bőrtípusunk szerint válasszunk. Így teszünk ugyanis a legjobbat arcbőrünknek.

Kapcsolódó cikk:

Mindig tisztítsuk meg arcunkat!

B.A.

 

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >