2017. 06. 08. - 11:00

Mi a legjobb arctisztításra?

Mi a legjobb arctisztításra?

Arcbőrünk megtisztítása nem elhanyagolandó. Előfordul, annyira fáradtan zuhanunk ágyba, hogy már a sminket sincs kedvünk lemosni. Jobb azonban, ha ezek az alkalmak ritkák! Mely arcápoló termékekkel járunk a legjobban?

Az arctisztításban ma már számos jó kozmetikum közül válogathatunk. Ha helyesen tisztítjuk és gondozzuk bőrünket, jó eséllyel megvédjük az idő előtti öregedéstől, segítünk megőrizni simaságát, ragyogását.

Azon túl, hogy ügyelünk a nap végi, rendszeres tisztításra, fontos tudnunk, mely arcápoló termékek ajánlottak nekünk.

A szemfestéklemosó, az arctej, a gél és az olajak hatásairól cikkünk első részében olvashattunk, lássuk azonban, mivel járunk még jól.

Válasszuk bármely arcápolót, csak illeszkedjen a bőrünkhöz

Válasszuk bármely arcápolót, csak illeszkedjen a bőrünkhöz

-Tonikok: az arctonik szintén jó tisztító, mely a bőr védő rétegének visszaállításában is segít. Az alkoholtartalmúakat viszont kezeljük óvatosan, mert bőrszárító hatásúak – ezeket elsősorban zsíros arcbőrre ajánlják a szakemberek.

-Arcradírok: talán már hallottunk róla, hogy az elhasználódott hámsejteket fontos eltávolítani a bőr felületéről. A bőrsejtek nagyjából havonta újulnak meg, ezért ha a használtakat az arcon hagyjuk, megfakítják a bőrt. Az arcradírt ezért hetente érdemes alkalmazni, hogy frissítsük a bőrt és élénkítsük a vérkeringést. Jó tudni ugyanakkor, hogy nem szabad túl gyakran sem használni a radírozást!

-Arcmaszkok: egy tisztító hatású maszkot hatóanyagai miatt szintén heti egyszer érdemes felvinni a bőrre. A maszkok leginkább a száraz bőrre gyakorolnak jó hatást.

-Arctisztító kendő: egyszerű a használata a smink eltávolítására, melyet csak öblítéssel kell később lemosni. Ráadásul könnyen magunkkal vihetjük mindenhová.

Bármely megoldás tetszik is leginkább, fontos, hogy mindig a bőrtípusunk szerint válasszunk. Így teszünk ugyanis a legjobbat arcbőrünknek.

Kapcsolódó cikk:

Mindig tisztítsuk meg arcunkat!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.