2021. 08. 26. - 11:50

Mit kockáztatunk a lejárt sminktermékekkel?

Mit kockáztatunk a lejárt sminktermékekkel?

A bőrápoló- és sminktermékeken mindig fel van tüntetve, meddig használhatók biztonsággal. Mi történhet, ha ezen túl is alkalmazzuk őket?

A bőrápolásra és sminkelésre szánt termékeknek mindig megvan a lejárati idejük, amelyet a csomagoláson, dobozon megtalálunk.
 
Meghosszabbítani tartósságukat nemigen lehet, de néhány dolgot megtehetünk azért, hogy minél tovább használhatók legyenek. Ilyen, hogy mindig hűvös, száraz helyen tartsuk őket, közvetlen napfénynek ne legyenek kitéve.
 
Arcpermetet és spray-t például akár a hűtőben is lehet tárolni, hogy ne csak hosszabb ideig kitartson, de valóban hűsítő, frissítő legyen.
 
A lejárt sminkeknek megváltozik a textúrájuk, illatuk, hatásuk
A lejárt sminkeknek megváltozik a textúrájuk, illatuk, hatásuk
 
Mit kockáztatunk, ha lejárt terméket használunk?
 
Miután egy bőrápoló- vagy sminktermék lejárt, a textúra megváltozik – magunk is észrevehetjük a szétválás, porrá alakulás jeleit és az illata is más lesz. Drámaian módosulhat a szín. Amennyiben ezek megtörténnek, azt a terméket ideje kidobni.
 
Ha lejár, nagy valószínűséggel már nem működik olyan hatékonyan, mint korábban – vagyis, másként mutathat a bőrön, az illata is más lehet. Észrevehetően csökken a színek élénksége és megváltozik a szerkezetük. Hatásuk rövidebb ideig tart ki.
 
Érdemes havonta ellenőriznünk, minden termékünk jó-e még. Célszerű azokat megjelenés, illat vagy érzet tekintetében kontrollálni, mielőtt lejárt minőségben használjunk őket a bőrünkön!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.