2019. 04. 11. - 11:35

Mit tegyünk, ha rosszul sikerült a hajfestés?

Mit tegyünk, ha rosszul sikerült a hajfestés?

Aki festi tincseit, bizonyára követett már el hibát. Ismerős az érzés, amikor a tükörbe nézve kicsit sem olyan eredményt látunk, amilyet vártunk. Hogyan kezelhetjük a problémát?

Előszöris, vegyünk egy mély levegőt – ne essünk pánikba. Amennyiben a hajfestés eredménye nem a kívánt szín, foltosság jellemzi, szóval összességében kedvezőtlen a hatás, a megfelelő technikákkal hamar túl tudunk lendülni a problémán. Nem kell egy szalonba rohanni segítségért, főleg ha pénzt sem szántunk erre.
 
Hogyan „csinálhatjuk vissza” a rosszul sikerült festést? Íme néhány tipp, mellyel 1 órán belül segíthetünk a gondon.
 
A legcélszerűbb hajszín-eltávolítóval kezdeni a helyreállítást
A legcélszerűbb hajszín-eltávolítóval kezdeni a helyreállítást
 
1.Vásároljon színeltávolító terméket
 
Ezzel az eredeti árnyalatot kapjuk vissza, anélkül, hogy több kárt okoznánk a tincseinknek. Keressük az ammónia- és fehérítőmentes változatokat, amely kondicionáló összetevőket is tartalmaz.
 
Érdemes olyan termékre szavazni, amely szójaproteint és aloe verát is magába foglal. Ezek ugyanis ellensúlyozzák a haj kiszáradását.
 
2.Öblítsünk és öblítsünk
 
A szín eltávolítása fájdalommentes (kivéve, ha allergiásak vagyunk – ezzel is végezzünk tesztet, mielőtt használjuk!), csupán vigyük fel a terméket a hajra, és 20 percig hagyjuk a fejünkön. Érdemes zuhanyzó sapkát is viselni. Ezután samponozzuk a tincseket és öblítsünk többször, akár negyed órán át.
 
A károsodás ellen fontos plusz biztonsági intézkedéseket tenni. A rosszul sikerült hajfestés ugyanis nagymértékben rongálhatja a hajat, minél jobban erősítjük, annál jobb.
 
Érdemes beszerezni készletet, mely felkészíti a hajat a színeltávolítás előtt és kezeli utána. A fehérjét tartalmazó eszköz táplálja a tincseket és segít, hogy a legkevésbé veszítsen hidratáltságából.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.