2020. 07. 09. - 12:30

Ricinusolaj a pattanásmentes bőrre – nyárra!

Ricinusolaj a pattanásmentes bőrre – nyárra!

Ragyogó és pattanásoktól mentes bőrre vágyunk a nyári időben? Tegyünk próbát a ricinusolajjal, amely gondoskodik arról, hogy a bőr szép és tiszta legyen a meleg hónapokban is.

A nyári időszakban meglehetősen gyakran fordul elő, hogy bőrünket olajosnak, zsírosnak érezzük, s ez bizony pattanások kialakulásához vezethet. Érdemes kipróbálni a szép bőr érdekében a ricinusolaj használatát.
 
Lássuk, mi mindenre jó és hogyan hat.
 
1.Erős és ragyogó hajat eredményez: a normál hajolaj csupán külsőleg táplálja a hajat, míg a ricinusolaj gazdagíthatja a fejbőrt is. Masszírozzuk a fejbőrbe – segíti a vérkeringést s ezzel a haj is nő. A ricinusolaj hidratálja és kondicionálja a hajat.
 
2.Csökkenti a hajhullást: a ricinusolaj és a ricinoleinsav, valamint az Omega-6 zsírsavak összetevői elősegítik a hajápolást. Ezért a ricinusolajjal készült hajmaszk igen előnyös. Tegyünk az olajhoz methi-magport is, s heti egyszer kezeljük vele a tincseket. A hajgyökerek is erősebbek lesznek.
 
Szép és pattanásmentes bőrt eredményez a ricinusolaj
Szép és pattanásmentes bőrt eredményez a ricinusolaj
 
3.Megküzd a ráncokkal: a ricinusolaj kiváló természetes gyógymód a ráncoknak, mivel behatol a bőrbe, s elősegíti a bőr (kollagén) fehérjetermelését, amely lágyítja és hidratálja a bőrt, ráadásul ragyogóbb hatást kölcsönöz neki. Alkalmazzunk egy kevés ricinusolajat a ráncos területre, hagyjuk a bőrön éjszakára.
 
4.A ricinusolaj segít az árpa kezelésében: a kelés olyan bőrfertőzés, mely a szőrtüszők vagy olajmirigy körül jelenik meg, de a szemhéj mellett is kialakulhat, melynek neve árpa. A ricinusolajnak kiváló antibakteriális hatása van, ezért segít az árpa eltüntetésében. Tegyünk rá egy csepp olajat napi 2-3 alkalommal!
 
5.Gyógyír a száraz bőrnek: ricinusolajjal búcsút mondhatunk a száraz és foltos bőrnek. Zavarnak a repedezett sarkak?
 
Ez is megoldható az olaj használatával, mivel alkalmazása lágyítja a bőrt. Sőt, az atópiás dermaitisszel küzdőknek is ajánlott – ez egy száraz bőrrel járó betegség, mely a klímaváltozásnak és légszennyezésnek köszönhetően egyre több embert érint. A ricinusolaj az egész testre alkalmazva segíthet a bőr táplálásában és a szárazság megelőzésében.
 
Súlyosan száraz bőr vagy haj esetén a ricinusolajat heti egyszer használjuk. Semmilyen kezelést sem szabad túlzásba vinni!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.