2021. 04. 22. - 11:15

Szőrtelenítés természetesen - kurkuma pasztával

Szőrtelenítés természetesen - kurkuma pasztával

Napjainkban a szőrtelenítést alap dolognak tartjuk, s mivel gyakran végezzük, nem árt kíméletes és természetes módszereket választani hozzá. Például a kurkuma pasztát.

A szőrtelenítés műveletét időről-időre el kell végezni – vagy végeztetni kozmetikusnál - , azért, hogy a bőr simasága, megnyerő külseje megmaradjon a kívánt területeken. Szőrtelenítés
 
Ehhez azonban fontos kíméletes eljárásokat választani.
 
A természetes, otthoni szőrtelenítő módszerek sorában megtaláljuk a kurkuma pasztát is.
 
Nemcsak ételekhez használható ugyanis. A titka az, hogy a kurkuma paszta száradáskor a szőrre ragad, így vele együtt el lehet távolítani.
 
Határozott előnye, hogy természetes és meglehetősen egyszerű módszer a szőr eltávolítására.  Ráadásul, idővel a kurkuma következetes használata eredményeképpen a szőr világosabb és finomabb lehet már a növekedéskor.
 
Hátrányai is vannak azonban a módszernek. A kurkuma ugyanis átmenetileg befestheti a bőrt. Emellett, mivel az eljárás gyökérnél fogva kihúzza a szőrt, az eltávolítás nem túl komfortos.
 
Hogyan használjuk?
 
A kurkuma paszta elkészítéséhez elég csak kurkumát és vizet alkalmazni, vagy hozzáadni egy kis rizslisztet, szódabikarbónát, tejet. A tejnek némi bőrlágyító hatása van.
 
Készítsünk sűrű pasztát a por állagú kurkuma segítségével, tehén- vagy kókusztejjel (vagy vízzel). Vigyük fel a bőrre és hagyjuk megszáradni.
 
A ledörzsöléséhez meleg rongyot használjunk!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.