2018. 01. 04. - 10:51

Tápláló és természetes körömolaj

Tápláló és természetes körömolaj

A köröm bőrét és magát a körmöt is fontos gondozni, hogy mindig ápolt, szép és egészséges legyen. Erre a célra könnyen készíthetünk otthoni körömápoló krémet, kedvenc olajaink segítségével.

A természetes krémeknek sok előnye van. Nem csupán azért, mert pontosan tudjuk, mit tettünk bele – a mandula-, a jojoba olaj, az E-vitamin olaj és a különféle illóolajok olyan tulajdonságokkal bírnak, melyek puhítják a bőrt, erősítik a körömnövekedést, bőrhidratáló hatásúak. Ráadásul nagyon kellemes illatot biztosítanak.

Lássuk, milyen körömkrémet állíthatunk össze magunknak!

Hozzávalók:

5 csepp E-vitamin olaj; 4 és fél teáskanál édes mandulaolaj; fél teáskanál Jojoba olaj; 1 teáskanál méhviasz; 3 csepp szalmagyopár illóolaj; 5 csepp citrom illóolaj; 3 csepp édes narancs illóolaj (mely helyettesíthető levendulával); egy kis üveg, amelyben tárolhatjuk.

A természetes körömápoló krém remekül hidratál és a köröm növekedését is serkenti

A természetes körömápoló krém remekül hidratál és a köröm növekedését is serkenti

Elkészítése:

Töltsünk meg egy edényt félig vízzel, s tegyünk fölé egy másikat, képezzünk ezzel dupla forralót.

Az üveg edényben kombináljuk össze a mandula-, a jojoba olajat és a méhviaszt. Melegítsük fel és kevergessük meg időnként az egészet, míg a méhviasz meg nem olvad.

Vegyük le a tűzről az edényt, majd óvatosan szárítsuk meg törlőruhával. Így a víz véletlenül sem juthat a készülő krémbe.

Végül keverjük bele az E-vitamint és az illóolajakat. Majd azonnal töltsük át a krémet a végleges tárolóba és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, míg meg nem szilárdul.

A körömkrémet egyszerűen a természetes vagy akár lakkozott körmökre is kenhetjük, ám a krémezés után közvetlenül ne tegyünk fel lakkot, nem fog megmaradni.

A krémből egy kis mennyiséget masszírozzunk a körmökbe, körömágyba és a körülötte levő bőrbe.

Egy borsónyi adag bőven elég egy alkalomra.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.