Kozmetika - Smink

Tápláló és természetes körömolaj

Tápláló és természetes körömolaj

A köröm bőrét és magát a körmöt is fontos gondozni, hogy mindig ápolt, szép és egészséges legyen. Erre a célra könnyen készíthetünk otthoni körömápoló krémet, kedvenc olajaink segítségével.

A természetes krémeknek sok előnye van. Nem csupán azért, mert pontosan tudjuk, mit tettünk bele – a mandula-, a jojoba olaj, az E-vitamin olaj és a különféle illóolajok olyan tulajdonságokkal bírnak, melyek puhítják a bőrt, erősítik a körömnövekedést, bőrhidratáló hatásúak. Ráadásul nagyon kellemes illatot biztosítanak.

Lássuk, milyen körömkrémet állíthatunk össze magunknak!

Hozzávalók:

5 csepp E-vitamin olaj; 4 és fél teáskanál édes mandulaolaj; fél teáskanál Jojoba olaj; 1 teáskanál méhviasz; 3 csepp szalmagyopár illóolaj; 5 csepp citrom illóolaj; 3 csepp édes narancs illóolaj (mely helyettesíthető levendulával); egy kis üveg, amelyben tárolhatjuk.

A természetes körömápoló krém remekül hidratál és a köröm növekedését is serkenti

A természetes körömápoló krém remekül hidratál és a köröm növekedését is serkenti

Elkészítése:

Töltsünk meg egy edényt félig vízzel, s tegyünk fölé egy másikat, képezzünk ezzel dupla forralót.

Az üveg edényben kombináljuk össze a mandula-, a jojoba olajat és a méhviaszt. Melegítsük fel és kevergessük meg időnként az egészet, míg a méhviasz meg nem olvad.

Vegyük le a tűzről az edényt, majd óvatosan szárítsuk meg törlőruhával. Így a víz véletlenül sem juthat a készülő krémbe.

Végül keverjük bele az E-vitamint és az illóolajakat. Majd azonnal töltsük át a krémet a végleges tárolóba és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, míg meg nem szilárdul.

A körömkrémet egyszerűen a természetes vagy akár lakkozott körmökre is kenhetjük, ám a krémezés után közvetlenül ne tegyünk fel lakkot, nem fog megmaradni.

A krémből egy kis mennyiséget masszírozzunk a körmökbe, körömágyba és a körülötte levő bőrbe.

Egy borsónyi adag bőven elég egy alkalomra.

B.A.

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >