2018. 01. 18. - 10:00

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre a célra.

Bizonyos esetekben nem csak a sok smink lehet probléma annak eltávolításánál, hanem az is, hogy akár kevés mennyiségtől is irritált a bőr és bepirosodik.

A húzogatás, dörzsölés a szem alatt kerülendő. Az erős vegyi anyagok, melyek megtalálhatóak a termékekben, ráadásul súlyosbíthatják az állapotot.

Mit használjunk azonban, ha a drogériákban kapható sminklemosókat nem szívesen alkalmazzuk?

A természetes anyagok közül az alábbiakat használhatjuk smink eltávolítására.

A kókuszolaj ideális a smink természetes lemosására

A kókuszolaj ideális a smink természetes lemosására

1.Kókuszolaj

Ez az olajtípus az indián háztartásokban mindig megtalálható volt – már csak azért is, mert könnyű módja a bőrön levő festék eltávolításának kellemetlen reakciók nélkül. Emellett a kókuszolaj hidratálja a bőrt és puhává teszi. Fehérjékebn és E-vitaminokban gazdag, védi a bőrt a károsodás ellen és fiatalos, egészséges külsőt kölcsönöz neki.

Használatához elég, ha ujjunkat a kókuszolajba mártjuk és gyengéden felvisszük a bőrre. De vattapamacsot is márthatunk az olajba, s dolgozhatunk vele. Ha készen vagyunk, egy nedves ruhával töröljük át a szemek környékét újra.

Enyhe arclemosóval a zsírosságtól is megszabadulhatunk.

2.Jojoba olaj és E-vitamin olajkapszula

Létezik egy, két összetevőből álló természetes sminklemosó is. A jojoba olaj nyugtatja a bőrt és nem irritálja, különösen igaz ez a szemekre. Hidratálja a bőrt és a felesleges faggyút is ellenőrzés alatt tartja. Az E-vitamin előnyös a hajra és a bőrre nézve. Remek hidratáló tulajdonságai vannak és antioxidánsban gazdag.

A két összetevőt egy üveg tálban célszerű összekeverni, miután az E-vitamin olajat kiöntöttük a kapszulából. Fél kanálnyival itassuk fel a vattapamacsot és ezzel tisztítsuk meg a szemek környékét.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.