2019. 10. 31. - 11:35

Tisztább bőr - illóolaj-alapú arcmaszkkal

Tisztább bőr - illóolaj-alapú arcmaszkkal

Az aromaterápia előnyeiről sokat hallhattunk már – ehhez elengedhetetlenek az illóolajok. Jó hír, hogy a tiszta bőr eléréséhez is alkalmazhatjuk ezt a módszert.

Számos előnnyel rendelkezik az aromaterápia, melyet érdemes kipróbálni a bőrápolásban is. Az ugyanis nem csupán a spa kezeléseket és a masszázst foglalja magába: segít relaxálni és komfortosabban érezni magunkat.
 
Az aromaterápia során használt illóolajok képesek javítani a bőr állapotán, energiával látnak el és az emésztést is segítik. Megnyugtatnak, hozzájárulnak a koncentrációhoz.
 
Hogyan használhatóak azonban az illóolajok a fiatalításhoz és relaxáláshoz?
 
Noelle Katai aromaterápia-szakértő szerint az illóolajok alkalmazásával többféle arcmaszk készíthető, melyek többféle bőrállapoton segíthetnek és tisztább bőrt eredményeznek.
 
Az illóolajokat gyümölcsökkel és zöldségekkel érdemes keverni maszkként
Az illóolajokat gyümölcsökkel és zöldségekkel érdemes keverni maszkként
 
Az arcmaszk úgy hat, hogy az összetevőket mélyebben a bőr rétegeibe juttatja, a pórusok pedig felszívják azokat. Ez lehetővé teszi a bőr számára, hogy több vizet szívjon be és hasznosítsa az összetevőket. Finomítja a bőr pórusait, növeli a hidratációt, egyenletesebb bőrárnyalatot eredményez és feszesít.
 
A szakember szerint az illóolajok alkalmazása a bőrre teljes mértékben biztonságos.
 
Készíthetünk a segítségükkel sár- és agyagmaszkot, krémmaszkot, vagy fedőmaszkokat, például levendula, sárgarépamag, rózsa, csipkebogyó, muskátli, teafa, tömjén, ylang-ylang és patchuli felhasználásával.
 
Az illóolajok önmagukban nem elegendőek azonban, ha maszkot készítünk: össze kell keverni őket más természetes anyagokkal, például gyümölcsökkel.
 
László Adrienn

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.