2010. 04. 29. - 06:00

Bombay macska egy igazi mini fekete párduc!

Bombay macska egy igazi mini fekete párduc!
Jellemét tekint a következő mondást kell figyelembe venni: „ha szeretnél egy kutyát, majmot és egy macskát, akkor neked igazából egy bombay cica kell!' Pórázra szoktathatók, visszahozzák az eldobott tárgyakat, nagy mókamester hírében állnak.
Bombay macska Történet: Az 1950-es években egy kentuckybeli tenyésztő megpróbált a fekete amerikai rövidszőrű és a barna burma macskából "mini fekete párducot" kialakítani. A 60-as évekre Nikki Horner fekete bundájú, izmos testű, gömbölyű fejű és rézszín szemű macskákat tenyésztett ki. A fajtát 1976-ban ismerték el.
Testfelépítés: közepes testméretű, izmos. Nem lehet sem kicsi, sem megnyúlt, és nagyon nehéz. Lábak közepes hosszúságúak, a mancsok kerekek. A farok közepes hosszúságú, egyenes, és vége enyhén lekerekített. Fejforma: kerek, rövid és széles, körvonala nem éles. Határozottan ívelt profil.
Álla és alsó állkapcsa erős. Fülek: közepes méretűek, enyhén előre dőlnek, szélesNyugodt természetük miatt gyerekekhez is ajánlott. alpúak, hegyük enyhén kerekített, egymástól távol helyezkednek el.. Szemek: nagyok, kerekek, egymástól távol helyezkednek el. A szemszín árnyalata az aranytól a mély narancs-színig elfogadott, ez utóbbi a kívánatos. Szőrzet: nagyon rövid, finom, testhez símuló és selymes, a tövéig koromfeketén csillog.
Jellemét tekint a következő mondást kell figyelembe venni: „ha szeretnél egy kutyát, majmot és egy macskát, akkor neked igazából egy bombay cica kell!'
Pórázra szoktathatók, visszahozzák az eldobott tárgyakat, nagy mókamester hírében állnak. A vendégeket udvariasan üdvözlik: nagy társasági lények. Intelligensek, más társállatokkal is jól megférnek. Nyugodt természetük miatt gyerekekhez is ajánlott.

Forrás: www.macskak.net, www.macska.tv, www.cicak-macskak.lapunk.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.