2021. 08. 26. - 09:53

Kedvenc-tartás – Mit tegyünk meg időben, hogy elkerüljük a nagyobb költségeket?

Kedvenc-tartás – Mit tegyünk meg időben, hogy elkerüljük a nagyobb költségeket?

Egy háziállat tartása komoly összegeket emészthet fel, ha nem gondoskodunk időben a vele kapcsolatos teendőkről. Mi az, amivel még spórolhatunk a gondozása során?

Bár az állat befogadásakor számolhatunk nagyobb összegekkel, hiszen oltásokat kell felvennie, meg kell teremtenünk a megfelelő körülményeit és eledelről is gondoskodunk, ezek a költségek később nem csökkennek, ha nem intézzük el időben a kedvenccel kapcsolatos teendőket.
 
Cikkünk első részében a három legfontosabbról esett szó. Lássuk azonban a többit is.
 
1.Érdemes időnként megmosni az állat fogait
 
A fogászati ​​betegségek ugyanis az állatoknál is szív- és vesebetegségekhez, valamint ezekkel kapcsolatosan drága orvosi eljárásokhoz vezethetnek. Jobban járunk tehát, ha az állatorvos által javasolt termékekkel időnként megmossuk a kedvenc fogait. Arról is kérjük ki a tanácsát, hogy ez milyen gyakran szükséges.
 
Az állat otthoni gondozása, a rendszeres odafigyelés kifizetődő
Az állat otthoni gondozása, a rendszeres odafigyelés kifizetődő
 
Természetesen ne az embereknek való fogkrémeket használjuk, mert a benne levő fluorid irritálhatja az állat gyomrát.
 
2.Tegyük le a cigarettát
 
Az ún. másodkézből dohányzás az állatokra nézve is ártalmas. Asztmát, hörgőgyulladást (bronchitis), limfómát, száj-, orr- és tüdőrákot okozhat. Érdemesebb abbahagyni a dohányzást! Ha ezt mégsem tennénk meg, kerüljük, hogy rágyújtunk a kedvenc közelében.
 
3.Használjunk jó minőségű állateledelt
 
A megfelelő tápanyagokat egyszerűbben az állat szervezetébe juttathatjuk, ha nekik való eledellel etetjük őket. Költséghatékonyabb is, mint egy házi étrend, de ne etessük sosem túl az állatot, mert az elhízáshoz és egyéb egészségügyi gondokhoz vezethet.
 
4.Ápoljuk otthon házi kedvencünket
 
Spóroljunk pénzt azzal, hogy mi magunk ápoljuk otthon az állatot. Fésüljük meg gyakran és időnként vágjuk rövidebbre a körmeit. A rendszeres ápolás jót tesz háziállatnak, ráadásul csökkenti otthonunkban a lebegő szőr mennyiségét. A macskákon is kevesebb lesz szőrgolyó alakul ki.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.