2021. 08. 19. - 11:40

Top tippek – Hogyan spóroljunk pénzt a háziállat-gondozás során?

Top tippek – Hogyan spóroljunk pénzt a háziállat-gondozás során?

Aki tart házi kedvencet, tisztában van vele, mennyi pénzzel járhat olykor, ha az állattal valami történik vagy megbetegszik. De mindennapi ellátása sem túl olcsó. Hogyan spórolhatunk jól?

Hogyan spórolhatnánk meg a költségeket, amelyek időről-időre előjönnek a házi kedvencünkkel kapcsolatban? A legegyszerűbb az, ha mindenre időben gondolunk.
 
Így valószínűbb, hogy elkerüljük a hirtelen jött, nagyobb összegek kifizetését.
 
Lássuk az első 3 tippet.
 
Jobban járunk, ha rendszeresen ellenőriztetjük állatunkat
Jobban járunk, ha rendszeresen ellenőriztetjük állatunkat
 
1.Ikatssunk be rendszeres állatorvosi ellenőrzést
 
Ne hagyjuk ki a házi kedvenc éves ellenőrzését. Sokkal többe kerülhet – és kockázatosabb -, ha már egy betegséget kell kezelni, ezért fontos a megelőzés. Minden olyan kontrollra érdemes elvinni, amely szükséges lehet, hiszen ennek hiányában könnyen váratlan kór támadhatja meg az állatot.
 
2.Szabjuk személyre az oltásait
 
Egyes vakcinák nem kötelezőek, míg mások elengedhetetlenek a súlyos betegségek megelőzéséhez a házi kedvencek esetében. Sose hagyjuk ki ezeket, ha meg szeretnénk védeni a kutyust, cicát. Konzultálhatunk azonban orvosunkkal arról is, milyen vakcina javasolt még konkrétan ennek az állatnak.
 
3.Védjük kedvencünket a parazitáktól
 
A bolha- és kullancsfertőzés számos költséges egészségügyi problémát okozhat - a kisebb bőrirritációktól az életveszélyes vérveszteségig. Használjunk helyileg alkalmazható bolha- és kullancs elleni szereket, hogy távoltartsuk őket.
 
Győződjünk azonban meg arról, hogy helyesen alkalmazzuk azokat. Sose használjunk például egy kutyának szánt szert macskára.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.