2020. 07. 17. - 18:00

Kutya és gyerek

Kutya és gyerek
Egy kutya befogadása nagy felelőséggel jár. Az elhatározásunknak átgondoltnak kell lennie, gyermek mellé nagyszerű választás, de figyelembe kell venni a negatív oldalát is.  A kutya szintén egy életre szóló társ, sok energiát igényel.
A gyerekek és a kutyák között szoros kapcsolat alakulhat ki, főleg abban az esetben, ha együtt nőnek fel. A családtagoknak is fontos szerepe van, hogy ez a kapcsolat megfelelően alakuljon, a gyermek tőlük tanulja meg, hogyan kell a kutyával bánni.
 
A gyermek és a kutya találkozásánál kiemelt figyelemmel kell követni kiskedvencünket, ültessük vagy fektessük le és jutalomfalatokkal dicsérjük, így a kutyusunk pozitív élménnyel fogja összekapcsolni. A kisgyermeket meg kell tanítani, hogyan kell a kutyához viszonyulni. Nem szabad durván megfogni, meghúzni a szőrét, vagy evés, illetve alvás közben megzavarni.
Kutya és gyermek között szoros kapcsolat alakulhat ki
Kutya és gyermek között szoros kapcsolat alakulhat ki
 
Sokunkban felmerül a kérdés, vajon milyen korú kutyát érdemes gyermek mellé befogadni. Az idősebb négylábúak több figyelmet és törődést igényelnek, kevesebb a türelmük. A felnőtt kutya örökbefogadásánál érdemes tájékozódni a kutyus életéről, volt-e gyerekek közelében, esetleg egy próbát is tehetünk, hogyan reagál gyermekünkre. Ebben az esetben egyszerűbb dolgunk van az összeszoktatással.
 
Bármilyen fajta és korú kutyust választunk, fontos a kellő odafigyelés és átgondolás. Jó, ha tudjuk, hogy a gyerekek fejlődésére jó hatással bír fizikai, pszichológiai és szociális szinteken.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.