2013. 09. 06. - 08:57

Kutyavérrel mentettek meg egy macskát

Kutyavérrel mentettek meg egy macskát
A különleges eset Új-Zélandon történt, ahol egy Labrador kutya egy nagyon beteg macskát mentett meg a vérével.
Rory, a hét éves cica nagy hibát követett el, ugyanis patkánymérget evett, ami miatt sajnos életveszélyes állapotba került. Kim Edwards, a cica gazdája egy napon arra figyelt fel, hogy szeretett cicája nagyon keservesen sír, mintha fájdalmai lennének. A gazdi nem is várt tovább, elvitte egy állatklinikára Rory-t. Az orvosok közölték a gazdival, hogy cicája nagyon súlyos beteg és életét csak egy vérátömlesztés tudja megmenteni, amivel a mérget ki tudják tisztítani a szervezetéből.

Kutyavérrel mentettek meg egy macskát
A rendkívüli csodamentő egy Labrador kölyök kutyus


Sajnos a rövid időnek köszönhetően nem volt idő megfelelő cicadonort keresni, így a gazdi baráti körében egy Labrador kutyát alkalmasnak találtak, hogy segítsen a cicának meggyógyulni. A kutya vércsoportját azonban nem ismerték, hiszen ha nem megfelelő vércsoportú a donor, a cica szervezete egyszerűen "kilökte" volna magából a kutya vérés. Adtak maguknak öt napot, ami alatt kerestek megfelelő cicadonort, de mivel nem találtak erre alkalmas állatot, így mégis a Labrador kutyát választották donornak.

Kutyavérrel mentettek meg egy macskát
Kutyavérrel mentették meg egy macska életét


A műtét sikeresen lezajlott, a cica szervezete befogadta a kutya vérét és egy órával a műtét után már dorombolt és evett is! Az új-Zélandi operáció rendkívül különlegesnek mondható, hiszen nagy kockázat volt a vérátömlesztő műtét. Gazdája úgy érzi, cicája mintha újjászületett volna, teljesen megváltozott!

Forrás: alfahir.hu

SzN

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.