2010. 08. 19. - 12:07

Macska tartása a lakásban!

Macska tartása a lakásban!
Fontos dolog, hogy hol tartod macskádat. Más dolgokra lesz szükséged, ha a lakásban tartod cicusodat, és másra, ha kint a szabadban. Itt arról írunk, hogy mit kell biztosítani neki a lakásban kényelme érdekében.
MacskatartásFontos dolog, hogy hol tartod macskádat. Más dolgokra lesz szükséged, ha a lakásban tartod cicusodat, és másra, ha kint a szabadban. Itt arról írunk, hogy mit kell biztosítani neki a lakásban kényelme érdekében. A házicica ugyan nevelhető lakásban, de szegény inkább szenved, minthogy boldog élete lenne. Tehát mindenki gondolja meg, hogy tart-e macskát. Ha pedig igen, akkor egy szoba cicának elég nagy igényei vannak.
Mivel ő nem mehet ki a szabadba, ezért helyet kell biztosítani nekik az ablaknál, mert ráérő idejükben imádnak nézelődni, és inkább legyen egy jól megközelíthető hely, ahonnan mindent látnak, és kényelmesen elférnek, mintha levernének egy sor fontos, vagy szép dolgot.  Nekik ez nagyon fontos, és ki is fogják harcolni maguknak.
Alom. A lehető legfontosabb dolog. Ha megérkezik a kiscica, akkor az első dolog, amit meg kell mutatni neki, az az alom. Bele kell tenni, és lehetőleg megvárni vele, míg elvégzi  a dolgát. Ha ez megvan, akkor utánna már nem lesz vele probléma, feltéve, ha az alom tisztán van tartva.
Mivel etessük, itassuk a cicát? Egy jól megválasztott táplálok sok kellemetlenségtől óvhat meg bennünket. Például, a megfelelően megválasztott cicatáp fogyasztásával elkerülhetjük, hogy állatunk büdös legyen. Ha házi kosztot adunk neki akkor széklete büdös lesz. A mai jó minőségű tápok már olyan összetételűek, amelyek minden féle fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak.
Macskák
Nagyon fontos, hogy cicánknak ne adjuk cukrot, mert tönkre teszi a fogait, illetve fűszeres ételeket, mert elveszti a szaglását, a tehéntejet is kerüljük, mert a macskánk nem bírják megemészteni, hasmenést okoznak nekik. A legjobb a víz, ez mindig legyen friss. Macskáknak is kell saját fekhelyet biztosítanunk, ennek a helyigénye nem túl nagy. Érzékenyebbek a zavaró tényezőkre, mint a kutya, és még jobban kedvelik a kuckószerű helyeket. Ezért népszerűek a boltokban kapható macska-játszóterek, melyekbe ilyen kuckókat építettek be, és karmolófával is ellátottak. Arra viszont számítanunk kell, hogy a felkínált fekhely mellett előszeretettel pihennek az ágyon, kanapén, fotelekben, sőt, székeken is. Kifejezett territórium-igényük van, ezt nagyon fontos szem előtt tartanunk.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.