2020. 07. 25. - 17:30

Miért fekszik ránk a macska?

Miért fekszik ránk a macska?
A macskák szeretnek lehetetlen helyeken heverészni például a polcon, a fiókban, a laptopon vagy épp a billentyűzeten. Kedvenceink nem bosszantás miatt teszik, ennek számos más oka lehet.
Szeretik a meleget és a kényelmet

Napközben a napsugarak melengetik őket, szeretnek azon a ponton henyélni, ahova odasüt a nap. Este, amikor már elbújt a nap, új melegforrást keresnek, a gazdi kellemes meleget áraszt, és még kényelmes is.
 
Területük jelölése

A macskák szeretik megjelölni a saját territóriumukat, hiszen vadállati ösztönök is uralkodnak bennük. Azzal, hogy különböző eszközökön fekszenek kifejezik, hogy bizony ez az ő felségterületükhöz tartozik. Ha megfigyeljük, észrevehetjük, hogy ezekhez a tárgyakhoz a fejüket is neki dörgölik.
ülönböző eszközökön fekszik kifejezi, hogy ez az ő felségterületükhöz tartozik
Különböző eszközökön fekvés kifejezi, hogy ez az ő felségterületükhöz tartozik


Macskaszeretet

Az ölben alvás az egyik bizonyítéka, hogy a cicád szeret. További jelek utalnak rá, ha közben dorombol és dörgölődzik is.

Szagok és hangok

A természetes test zörejei megnyugtatóan hatnak a macskákra. A légzés, a szívdobogás hangjai elősegítik az alvásukat. Illatunkat is megszokták, ami szintén a nyugodtságot teremt.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.