2021. 04. 22. - 11:45

Mikor indokolt a cica fésülése és fürdetése?

Mikor indokolt a cica fésülése és fürdetése?

A legtöbb macska általában tiszta, ritkán szorul arra, hogy megfürdessük – fésülni azonban bizonyos időnközönként érdemes. Lássuk, mikor és miért indokolt a cica tisztogatása.

A cicák fürdetése és fésülése nem éppen szokványos dolog, különösen nem, ha a macska kertes házban él.
Ezek az állatok egyébként is viszonylag tiszták, odafigyelnek tisztaságukra, így a gazdának kevés dolga akad ezen a téren. 
 
A macskának megvannak az eszközei arra, hogy megfelelően megmosdassa magát – nyelvével és fogaival -, ám ha nagyon piszkos, ráragadt valami vagy büdös a bundája, kétségtelenül ráfér egy tisztítás. A mosdatása során minimális stresszre és maximális hatékonyságra törekedjünk.
 
A cicákat heti 1-2-szer érdemes megfésülni - előnyt kovácsolhatnak belőle
A cicákat heti 1-2-szer érdemes megfésülni - előnyt kovácsolhatnak belőle
 
A cica fésülése azonban többször is indokolt lehet. Ha megfésüljük, azzal nemcsak a piszkot, a zsírokat és az elhalt szőrzetet távolítjuk el róla, de segítünk a bőrpelyhek leszedésében és a macska vérkeringését is stimuláljuk – ezzel pedig a bőr általános állapotát javítjuk.
 
Heti egy-kétszer elég megfésülni a macska szőrét, hogy egészségesen ragyogjon. A fésülés egyre előnyösebbé válik, ahogy az állat öregszik, mivel ekkortájt már kevésbé alapos önmaga tisztításában, s az aprólékosságot mi megoldhatjuk helyette.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.