2022. 03. 17. - 11:00

Régóta koronavírusban szenvedett egy macska?

Régóta koronavírusban szenvedett egy macska?

Egy Skóciában élő pár állítja, cicájuk hosszú ideje szenvedett a koronavírus miatt, mióta elveszítette szag- és ízérzékelését.

Hosszabb ideje a Covid-19 utóhatásai gyötörhettek egy skóciai macskát.
 
Gazdái, Catherine Watson és Gordon McKinnon meg vannak győződve róla, hogy kedvencük elkapta a betegséget, s ez okozta a tüneteit.
 
Úgy vélik, a Bruce névre keresztelt állat lehet az első cica, amely hosszú koronavírustól szenvedett, tekintve, hogy elveszítette szag- és ízérzékelését.
 
A Glasgow-ban élő páros 2021 novemberében lett koronavírusos, de ez idő alatt is megölelték Bruce-t valamint másik kedvencüket, Bernie-t, nem tudva arról, hogy a vírus bármilyen kockázatot jelentene a macskákra nézve.
 
A Covid-19 utóhatásai gyötörhettek egy macskát (a kép illusztráció)
A Covid-19 utóhatásai gyötörhettek egy macskát (a kép illusztráció)
 
Bruce azonban nagyon beteg lett, hónapokig a nyakában lévő csövön keresztül kellett etetni.
 
„Iszonyatos időszakon estünk át. Bruce kedvetlen és beteg volt, s egyszerűen nem evett semmit – mesélte a cica gazdája. - Most már tudjuk, azért, mert nem érzett szagot vagy ízt és ez nagyon veszélyes dolog a macskákra nézve.”
 
A cica hosszú ideig betegeskedett. Hosie professzor, aki e terület szakértője, kijelentette: ez az első eset, hogy macskáknál tapasztalják a szag- és az ízérzékelés elvesztését.
 
„Arra kérem az állat-tulajdonosokat, legyenek óvatosak és tartsanak távolságot a macskáiktól is, ha elkapják a koronavírust. A cica elpusztulhatott volna” – hívta fel a figyelmet a szakember.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.