2010. 03. 15. - 06:00

Rottweiler - csak akkor agresszív, ha rosszul bánnak vele!

Rottweiler  - csak akkor agresszív, ha rosszul bánnak vele!
A félelmetes rottweiler láttán mindenki hátrahőköl, pedig kiegyensúlyozott és megbízható - de csak akkor, ha jó a vérvonala, és gazdájaként is egy hasonló jellemmel megáldott embert tudhat maga mellett. Remek házőrző, igazi társ, kiváló szimatának köszönhetően keresőkutyaként is gyakran jeleskedik.
Tanulékony.A rottweilernek nincsenek északi ősei. Amikor a római légiók visszavonultak Észak-Európából otthagyták a kutyáikat, és ezek az erős kutyák hasznossá váltak. A középkorban Rottweil városában kezdték ezeket a kutyákat helybéli juhászkutyákkal keresztezni. Így jött létre az úgynevezett rottweiler mészáros kutya, melyeket vágómarhák terelésére használtak.
A kanok súlya 50-55kg,míg a szukáké 40-45kg. Színe fekete-vörös. A Nemzetközi Kynologiai Szövetségnél /FCI/letétbe helyezett rottweiler standard a 147/19.06.2000/D sorszámot viseli.A rottweiler tenyésztés arra törekszik,hogy egy olyan erőtől duzzadó fejlődjön kiMagabiztos. amely súlyos egyéniséget tükröző összmegjelenésében ne legyen híján nemes vonásoknak.
Jelleme: A rottweiler őszinte, értelmes, magabiztos és kiegyensúlyozott kutya, amely mindig feltétel nélkül hűséges gazdájához és annak családjához. Családja és otthona védelmében a végsőkig kitart.
Megvesztegethetetlen.
Nem ugat sokat. Általában domináns viselkedésű, bátor, félelmet nem ismerő. Többnyire különösen erősen kötődik egy bizonyos személyhez. Előfordulhat, hogy túlzottan igyekszik magának követelni gazdája figyelmét - főleg akkor, ha azon más kutyával kell osztoznia. A lakásban általában nyugodtan viselkedikSzeretet., a szabadban azonban fáradhatatlan. Szeret a gazdájával és a gazdájáért dolgozni, és kitűnő az emlékezete. A rottweiler általában jól ismeri a saját territóriumát, s megmarad annak határai között; nem hajlamos az önálló felfedezőutakra. Nagyon erősen ragaszkodik a gazdájához, ezért nem valószínű, hogy a póráz nélküli séta közben messzire csavarogna mellőle. Jelleme és viselkedése azonban a következetes fegyelmezésen, gazdája lelkiismeretén múlik. Tanulékony, szereti a kihívásokat.
A rottweiler domináns típusú kutyafajta, ezért csak energikus, kiszámítható és erős idegzetű gazdik kezében válik kezesbáránnyá. Egy rottweiler neveléséhez azonban gyengédségre és rengeteg szeretetre is szükség van. Nem csak hogy igényli a finom bánásmódot, de a durvaságra agresszióval reagál, a kegyetlenség pedig túlságosan félénkké, túlzottan meghunyászkodóvá teheti.
Forrás: www.wikipedia.org, www.haziallat.hu,
Képek forrása: www.mistylakespetresort.com, www.hotdog.hu, www.iwannapet.comMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.