2021. 04. 01. - 10:54

Rutin, türelem és nyugodt környezet – amit a kutyatartó teremtsen meg

Rutin, türelem és nyugodt környezet – amit a kutyatartó teremtsen meg

Ha kezdő kutyatartók vagyunk, érdemes meggyőződnünk arról, mindent megoldottunk-e ahhoz, hogy az eb jó helyen legyen nálunk.

Amennyiben még nem vagyunk gyakorlott ebtartók és igent mondtuk egy kutyus befogadására, érdemes utánanéznünk, valóban mindenről gondoskodtunk-e, hogy új kedvencünk jól érezze magát nálunk.
 
Cikkünk első részében a megfelelő étel, az alvóhely és az elfoglalt terület fontosságáról esett szó.
 
Mivel érdemes azonban még tisztában lenni?
 
Alakítsunk ki a kutya számára egy mindennapos rutint
Alakítsunk ki a kutya számára egy mindennapos rutint
 
1.Alakítsunk ki egy rutint és tartsuk magunkat ehhez.
 
A rutin fontos – a kutyának ugyanúgy, ahogyan egy gyermeknek. A változás nyugtalanító lehet a számára, ezért az alkalmazkodás elősegítése érdekében dolgozzon ki egy rutint az eb számára.
 
Kezdjük például a napot reggelivel és egy sétával, majd töltse a helyén az időt, illetve a játékaival, amíg mi nem vagyunk otthon; később jöhet az újabb séta, a vacsora, időtöltés a nappaliban. Mindegy, hogy milyen az a rutin, csak legyen.
 
2.Hozzunk létre megnyugtató környezetet.
 
Ahogyan az izgalom, úgy a nyugalom is ragadós lehet – ha a gazdi megőrzi higgadtságát, még ha valamilyen bosszantó dolog történik is, az az ebnek is segít nyugodtnak maradni.
 
3.Ne feledjük, hogy a türelem nagyon fontos.
 
Eleinte új nekünk a kutyus és számára mi is azok vagyunk. Idő kell az alkalmazkodáshoz. Az eb részéről azonban a kételkedésnek is megvannak az előnyei – valószínűleg nem igyekeznek bosszantani bennünket.
 
Gondoljuk át a módszereket a sikerhez. Gyakoroljuk a türelmet – a dolgok jobbra fordulnak, ha egyszer az eb megszokta a környezetét és a gazdáját.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.