Lakberendezés

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Újdonságokat azonban mindenki becsempészhet otthonába! Lássuk, milyen ötletek szivárognak be idén, 2017-ben külföldről.

Aki szeret új dolgokat kipróbálni, az mindenképpen vevő lehet a legfrissebb trendekre – s szívesen néz körül a kínálatban, amely a nyugati országokból indul és lassan átgyűrűzik hozzánk is. Lehet, hogy éppen újítana valamit otthonán, de az is, hogy csak egy helyiségben alkalmazna más ötleteket, árnyalatokat, anyagokat, mint eddig.

Lássuk, milyen trendekből válogathatunk 2017-ben, melyek a külföldi magazinokban már hódító útjukra indultak.
Az idei év egyik leghasznosabb trendje az, hogy élénk színek jönnek divatba. Először is a zöld.

Hódít a parafás fal a 2017-es lakberendezési trendek között 

Hódít a parafás fal a 2017-es lakberendezési trendek között

1.Élénk zöldtől a mélysötétig

A zöld szín, különösen a lombzöld és az elegáns sötétzöld uralkodik majd – amelyet kis, apró részletekben vagy akár nagyobb felületeken is alkalmazni lehet.

A miértre a válasz az, hogy környezettudatosságot szimbolizálja, a természethez való visszafordulást. Ha nem színeket és felületeket változtatunk zöldre a 2017-es új trendek alapján, akkor virágokkal is behozhatjuk azt a lakásba, vagy növényeket ábrázoló képekkel, poszterekkel.

2. Parafás falak

A természetesség nevében lesz 2017 egyik legkedveltebb külföldi trendje a parafa használata a falakon. Ez a mutatós megoldás nemcsak hangulatos, hasznos is: bármit fel lehet rá tűzni, rögzíteni, dekorációtól kezdve az emlékeztető cédulákig.
A parafa 2016 nyara óta kezd népszerűvé válni a lakberendezésben, talán nem csoda, hogy mostanra számos otthonban reneszánszát éli.

3. Melegséget adó kiegészítők
Különösen az északibb országokban szokás a szürkeséget, a hűvös időt „ellensúlyozni” olyan lakásbeli kiegészítőkkel, amelyek intimebbé, meghittebbé varázsolják a belső teret. Lehetnek ezek párnák, meleg szőrmés takarók, gyertyák, vastag szőnyegecskék.

4. Aranyló tárgyak helyett fekete csillogás

Nem éppen a melegséget erősíti, de új, 2017-es külföldi trend a fekete fém tárgyak alkalmazása is az otthonban. Persze, ez az árnyalat sem üti ki az aranyat vagy az ezüstöt, bátran lehet keverni őket egymással. Tökéletesen mutat gyertyatartókon, asztali dekoráción, de akár nyitott polc formájában is.

A fekete-fehér keretes képek lesznek a legdivatosabbak 2017-ben

A fekete-fehér keretes képek lesznek a legdivatosabbak 2017-ben

5.Fekete, fehérrel, képben

A feliratos fotókat, posztereket idén a fekete-fehér, keretes képek váltják fel, amelyek kimondottan elegánsan mutatnak a falakon. Témájukat természetesen mindenki maga választhatja a szobájába.

A külföldön már divatos ötletek sorában a hasonló módon megjelenített térképek is népszerűek – aki rajong egy adott városért, országért, az nyugodtan kinyomtathatja és bekereztetheti fekete-fehér képét – nagyon trendi lesz.

Képek: artiora.in - instagram.com/sajatotthonprojekt - domain.com.au

B.A.

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >