2016. 05. 04. - 14:00

Ha nem akarod, hogy kiszakadjon a szekrény…

Ha nem akarod, hogy kiszakadjon a szekrény…

Bizony, ha túl sok a holmink, s sehogyan sem lehet kicsit több helyet teremteni nekik, szekrényünk könnyedén valóságos kupivá alakulhat, ahol szinte semmit sem találunk meg elsőre. Egy rendszerezési trükk kifejezetten jól jöhet! Sőt, egészen átalakítja a szekrényt.

Unjuk már, hogy sosem találunk meg polcos szekrényünkben semmit? Minden egymás hegyén-hátán áll? Ha nagyobb rendet szeretnénk, arra vágyunk, hogy mindennek meglegyen a maga helye, könnyen elérhetővé váljanak a dolgaink, mellé esetleg még fel is újítanánk egy kicsit, a legjobb helyen keresgélünk.

A szekrény belsejébe mutatós papírt vagy tapétát ragaszthatunk

A szekrény megújításához nem kell hosszadalmas munka – legfeljebb pár óra. Ha például fehér a bútor, az első teendőnk ugyanolyan színű műanyag tároló kosarakat beszerezni. Amennyiben már vannak ilyen kosaraink, de barna színben, érdemes átfesteni őket festék spray-jel. Ezek lesznek a rendezettebb megjelenéshez szükséges tárolóink. 

Ha festjük őket, a szabadban vagy a teraszon fújjuk le a kosarakat és hagyjuk állni. A száradási idő alatt készítsük el a szekrény belsejét. Szerezzünk be még a munkálatok megkezdése előtt egy mutatós színes csomagolópapírt vagy tapéta gurigát.

Mérjük le a befedni kívánt helyet és vágjuk méretre a mintás, színes papírt vagy tapétát. Attól függően, mivel dolgozunk, kenjük be a falat ragasztóval és illesszük rá a papírt. Így a szekrény belseje már önmagában is üdítő látványt nyújt.

A megújult szekrény belseje

Ehhez jöhetnek az egy-két polcra berakosgatott, szép, új hatású kosarak. A kisebb dolgainkat nyugodtan pakoljuk ezekbe, s így ha keresünk valamit, csak a kosarat kell kiemelnünk, nem pedig feltúrni a fél szekrényt!

A nagyobb holmik szépen összehajtva, egymás mellé vagy alacsonyabb tároló alkalmatosságba illesztve is kiválóan mutatnak a polcokon.
A lényeg, hogy ezzel a módszerrel rendszereztünk és elértük, hogy a szekrény sokkal áttekinthetőbb, no és ízlésesebb legyen!

Tipp: az ajtók belsejére szintén illeszthetünk színes papírt vagy tapétát! Teljesebb összképet kapunk.

B.A.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.