2017. 08. 28. - 13:10

Hogyan világítsunk jól?

Hogyan világítsunk jól?

A megfelelő világítás nem egyenlő az igazán célszerűvel. Sokan nem törődnek azzal, hogy a kellő fények mellett hangulatos is legyen a lakás megvilágítása. Pedig csodákat művelhetünk, ha tudjuk a titkát.

Ha csupán azzal törődünk, hogy jól ki legyen világítva otthonunk, nem használjuk megfelelően a rendelkezésünkre álló fényeket.

Egy helyiséget egyszerűen hangulatossá lehet varázsolni, ha tudjuk, milyen fényeket használjunk hozzá, ám sajnos nem mindenki tud jól bánni ezekkel. Az erős világítás nem teremt hangulatot. Napjainkban különbenis a célszerűség és a gazdaságosság párosítása a nyerő.

Melyek az alap információk ahhoz, hogy jól világítsuk meg otthonunk helyiségeit?

A hangulatfények is fontosak az otthoni világításban

A hangulatfények is fontosak az otthoni világításban

Azzal sokan tisztában vagyunk, hogy egy délutáni kávézáshoz, baráti beszélgetéshez más fény szükségeltetik, mint ha íróasztalnál dolgozunk vagy éppen ebédet készítünk a konyhai munkafelületen.

Ha igazán kellemes, barátságos légkörű otthonra vágyunk, különböztessük meg az alábbi fényeket.

Általános világításnak számít a központi, plafonra szerelt lámpa fénye, ám ez csak a tér egyenletes megvilágítására szolgál.

A helyi világítás a helyiség egy adott pontjára irányított fény, mely egy tevékenységhez szolgál kellő mennyiségű fénysugárral. Ilyen a konyhában a munkalap feletti lámpa és a fürdőszoba tükrös szekrénye mellett elhelyezett fény.

A kiemelésre tervezett fények is nagy hangsúlyt kaphatnak a belső térben

A kiemelésre tervezett fények is nagy hangsúlyt kaphatnak a belső térben

A kiemelésre tervezett világítás a részleteket világítja meg. Egy bizonyos tér kiemelt részét, tárgyakat, különleges formát, színt. Ettől a tér élvezhetőbbé válik. A szín- és a forma hangsúlyozásra leginkább spotlámpákat használunk.

A funkcionális világítással kényelmet és biztonságot teremtünk a helyiségben vagy a kertben: ezekkel a fényekkel ajtókat, lépcsőket, járdákat lehet egyszerűen bevilágítani.

Ne feledjük, hogy a tér formálására kitűnően alkalmasak a jól megválasztott fények. Éljünk velük ügyesen!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.