2017. 07. 25. - 11:50

Merész dekorációs falak – bevállalósaknak

Merész dekorációs falak – bevállalósaknak

Mindenkivel előfordul, hogy bármilyen szépen sikerült is berendeznie az otthonát, egy idő után unottan néz körül. A falak színe, mintája már nem hozza igazán lázba, kevésbé érzi jól magát a környezetben. Vajon meddig mennénk el az újítás kedvéért?

Az otthon megfelelő dekorálásától igen sok minden függ. Lakásunk árulkodik rólunk, stílusunkról, személyiségünkről. Ám gyakran megtörténik, hogy az évekkel ezelőtt jónak talált mintákat, színeket egyszercsak már nem tartjuk kellően „kedvcsinálónak”, hangulatosnak, inspirálónak.

A megszokottnak mondható árnyalatok és motívumok mellett azonban egészen újszerűeket is választhatunk.

A merész sötét fal jól kiemeli a fehér részleteket

A merész sötét fal jól kiemeli a fehér részleteket

A bevállalósoknak ajánlottak a különféle, meglehetősen merész tapéták, falfestések.

Egy alapvetően fehér bútorokkal, kiegészítőkkel berendezett szobában például elsőre meghökkentőnek tűnhet egy sötétkék, erdős részre emlékeztető falrészlet. Ám kitűnő kontrasztot teremt.

Szintén világos színekkel operáló helyiségben lehet mutatós egy változatos, fekete-fehér tapéta, mezei képpel, virágokkal, madarakkal, lepkékkel. Nem kell megijedni, hogy túlságosan egytónusú lesz az összhatás – a tapétán ugyanis egy-egy részlet színes, mely meglehetősen üde hatást eredményez.

Fekete-fehér, mégsem egyhangú ez a fal

Fekete-fehér, mégsem egyhangú ez a fal

Színes kiegészítőkkel – szőnyeggel például – azonban a csak fekete és fehér részletekkel ellátott tapéta is igen mutatós lehet. A lényeg a kiegyensúlyozott kontraszt.

Fekete-fehér pöttyös fal mellé – amelybe némi sárga és világoskék pötty is vegyül - kitűnően mutatnak a fémes hatású kiegészítők, legyen szó egy kis asztalról, modern fali lámpáról vagy szekrénysorról.

A különleges, merész falrészletek közé sorolhatók az egy adott falon lelógatott, apró háromszögeket formázó tapéták is.

Fa bútorokhoz például remekül illeszkedő motívum lehet a fekete-fehér, sárga, rózsaszín, világosszürke alakzatok kavalkádja, amely azonban nem fedi be a teljes falat.

Apró háromszöges tapéta - fabútorokhoz is jól illik

Apró háromszöges tapéta - fabútorokhoz is jól illik

No és mi a helyzet az akvarell kép hatással? Ne ijedjünk meg az „odafröccsentett” világoskék pacától, ugyanis ez a háttérkép is tökéletesen összeegyeztethető egy fehér ágyneműgarnitúrával, szürke ágytakaróval és a fabútorokkal.

Bevállaljuk?

Fotó: decor8blog

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.