2019. 11. 19. - 12:23

Műfenyőt, de milyet?

Műfenyőt, de milyet?

Napjainkban több szempontból is okosabb döntés mesterséges, de élethű karácsonyfát vásárolni, s azt díszíteni az ünnepre. Szerencsére ma már számos nagyon szép darabbal találkozhatunk – lássuk a lehetőségeket!

Amellett, hogy az élő fenyő elszárad, potyogtatja a tűleveleit és nem környezetbarát választás, költséghatékonyabb és tartósabb megoldás egy mesterséges karácsonyfa.mufenyo_3
 
A műfenyők manapság divatosak is. A választást megkönnyíti, hogy napjainkban számos mutatós, élethű mesterséges fával találkozhatunk, amelyek anyagukat, megjelenésüket tekintve sem sokkal maradnak el a valóditól.
 
Olyannyira, hogy jóformán ellenőriznünk kell az ágaikat tapintásunkkal.
 
De milyen fa válhat be leginkább?
 
Mielőtt választunk, ne feledjük megmérni a mennyezet magasságát. Azt is vegyük számításba, hogy a fenyőfa tetejére még csillagot is helyezünk. Ha helyszűkében vagyunk, a szélességet sem árt ellenőrizni!
 
Ha szeretnénk előre megvilágított fát, ma már arra is van lehetőség, hogy a világító drót körbetekeréstől megkímélve magunkat, ilyen típusból szerezzünk be egyet.
 
Az alap ellenőrzése szintén lényeges. Nem szabad ugyanis, hogy a műfenyő a legkisebb rossz mozdulattól, apróságtól felboruljon. Stabil alapon kell állnia.
 
mufenyo_4A mű karácsonyfa hitelessége, tartóssága mellett természetesen a formát és a méretet sem árt előre meghatároznunk magunkban, mielőtt elindulunk beszerezni.
 
Választhatunk formás, széltében-hosszában nagyjából egyforma fát, mondhatni a klasszikus típust, de sokan szeretik a hosszúkás, plafonig érőt is.
 
A fenyőfafajtákat is tökéletesen leutánozzák ma már a gyártók. A zöldek mellett ugyanakkor készülnek havasnak tűnő darabok is, amelyek egészen más hangulatot kölcsönöznek a szobának.
 
Különösen, ha odakint nem számíthatunk igazán valódi hóra.
 
Kisebb lakásokba az apróbb műfenyők, keskeny, magas darabok vagy a felül szélesebb, alul csupasz fenyők ideálisak – utóbbi alá az egészen nagy csomagolások is könnyen berakhatók.
 
Keresgélni azonban nem nagyon kell őket.
 
Fotók: The White Company, Very, Christmas Tree World
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo