2020. 05. 22. - 11:41

A Microsoft Word mesterséges intelligenciával javítaná a mondatok minőségét

A Microsoft Word mesterséges intelligenciával javítaná a mondatok minőségét
Nem mindenkinek adatik meg, hogy világos és érthető mondatokban kommunikáljon, hiszen a fogalmazási képesség egyénenként változó. De a Microsoft Word most egy lépést tett afelé, hogy a mesterséges intelligencia használatával segítsen kijavítani a rossz minőségben megírt mondatokat.

Hiába vannak jó ötletek a fejben, ha leírni nem mindig sikerül őket olyan minőségben, ami magas színvonalat képviselne. De a Microsoft úgynevezett "átírási javaslatok" (Rewrite Suggestion) szolgáltatása a mesterséges intelligenciával kiegészülve praktikus segítséget nyújthat ebben a problémában.

Az MI-alapú, Microsoft Word-höz elérhető eszközt a 2019-es Microsoft Build konferencián mutatták be, és kezdetben csak ötleteket kínált egyes kifejezések különböző módjaira, de a nemrég kiadott frissítés már egész mondatokra javaslatokat tesz.

05222-microsoft-word-ai-mi-mesterseges-intelligencia
Segít szebben fogalmazni a mesterséges intelligencia


Az eszköz használata igen egyszerű. A szövegszerkesztőben elég kijelölni a nehézkésnek ítélt mondatot, majd a "Rewrite Suggestion" lehetőséget kiválasztani a menüből. Ezután megjelenik egy kártya a mondat közelében, ami tippeket ad az optimalizálásra, például fölösleges szavak eltávolítására vagy az olvashatóságot javító mondatszerkezetre.

Amennyiben az eszköz nem ad javaslatot, akkor a szöveg írója ezt tekintheti egyfajta bóknak is, hiszen ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia szerint a mondat úgy jó, ahogy van.

A Microsoft a vonatkozó blogbejegyzésében arról ír, hogy a funkció működésének alapját élvonalbeli, neurális hálózatra épülő gépi tanulási modellek jelentik, amelyeket több millió mondat segítségével tréningezték.

Segít szebben fogalmazni a mesterséges intelligenciaDe természetesen a szolgáltatás minél profibb működéséhez a felhasználók közreműködésére is szükség van, így a "Give feedback" (visszajelzés küldése) gombra kattintva adható emberi javaslat a rendszer számára.

A mesterséges intelligenciát használó funkció egyelőre a felhő alapú Microsoft 365 vagy Office 365 előfizetők számára érhető el, de a Microsoft azt tervezi, hogy a közeljövőben az asztali és a mobil verziókban is elérhetővé teszi.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.