2020. 08. 21. - 08:00

A világ legnagyobb üvegháza - mesterséges intelligencia segítségével

A világ legnagyobb üvegháza - mesterséges intelligencia segítségével

A beltéri gazdálkodással foglalkozó AppHarvest legutóbbi finanszírozási fordulója során 28 millió dollárt gyűjtött össze, ezzel már 150 millió dolláros cégnek számít. Az AppHarvest a világ legnagyobb üvegházát építi az amerikai Kentucky államban.

Egyre népszerűbb a beltéri gazdálkodás. Az ezzel foglalkozó AppHarvest legutóbbi finanszírozási fordulójában 28 millió dollárral növelte vagyonát, ezzel az összeg már 150 millióra rúg.
 
A Bloomberg jelentése szerint az AppHarvest építi a világ legnagyobb üvegházát Morehead-ben, Kentucky államban Amerikában.
 
Hasonló beltéri gazdálkodási technikákat alkalmaz, mint az úgynevezett „vertikális gazdálkodást” végző vállalkozások, ugyanis a növényeket 90 százalékkal kevesebb víz felhasználásával öntözi, mint a hagyományos mezőgazdasági technikák. Olvasd el: Függőleges gazdálkodást mutattak be mesterséges intelligenciával
 
Az AppHarvest üvegháza
Az AppHarvest üvegháza
 
A legfőbb különbség a vertikális gazdálkodás és az AppHarvest módszere között az üvegház, mely alapvetően egy alacsony épület, mely természetes napfény felhasználásával táplálja a növényeket.
 
Az AppHarvest LED világítást használ, mely állítása szerint 40 százalékkal hatékonyabb, mint a hagyományos, természetes fény. A vállalkozásnak 10 hektáros esővíz-visszatartó tava is van. Olvasd el: Erdőgazdálkodásra alkalmaznak robotokat
 
Az AppHarvest legutóbbi finanszírozási fordulóját a Narya Capital vezette, de közöttük voltak a Lupa Systems és a Rise of the Rest cég is.
 
A vállalat kapott már segítséget – technikai támogatást - a helyi tudományos közösségtől is.
 
„Az AppHarvest hihetetlen támogatást kapott a Pikeville-i Egyetemtől. Egy ilyen, vezető szerepet betöltő intézmény segítsége, amely elkötelezett a csúcstechnológiai AG program megvalósítása iránt, hosszú távon felkészít bennünket a sikerre” - mondta el Jonathan Webb, az AppHarvest alapítója és vezérigazgatója.
 
 
Fotó: appharvest.com
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.