2022. 05. 24. - 17:45

Alvás egy app segítségével?

Alvás egy app segítségével?

Kifejlesztettek egy új mesterséges intelligencia alapú alvás alkalmazást, amely az álmatlanságban szenvedőknek jókora segítség lehet. 

A Sleepio mesterséges intelligencia (MI) algoritmust használ, hogy személyre szabott, kognitív viselkedésterápiát biztosítson az álmatlansággal küzdők számára.
 
A National Institute for Health and Care Excellence (NICE) úgy véli, csökkenteni kell az olyan gyógyszerek árusítását, melyek függőséget okoznak. A NICE gazdasági elemzése szerint az egészségügyi költségek alacsonyabbak lettek a Sleepio használata után az altatók felírásának csökkenése végett.
 
Az alkalmazás egy hathetes önsegítő programot tartalmaz, heti gyakorisággal interaktív órákat nyújt, alvási tesztet végez, illetve naplót vezet az alvási rutinunkról. A kognitív beavatkozások célja az alvásról alkotott kép javítása, a programok pedig az egészséges alvási rutin kialakítását szolgálják.
 
A NICE előrejelzése szerint akár 800 000 embernek nyújthat segítséget a Sleepio alkalmazás Angliában.
 
G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.