2019. 01. 14. - 09:10

Bájos olvasó robotok szerettetnék meg a gyerekekkel a könyveket?

Bájos olvasó robotok szerettetnék meg a gyerekekkel a könyveket?

Bagoly formájú robotot is bemutattak Las Vegasban a közelmúltban a technológiai újdonságok showján. Az olvasó robotnak nem kisebb feladata van, mint hogy újra lelkessé tegye a gyerekeket a könyvolvasás iránt.

Okos olvasó robot is bemutatkozott a számítógépes elektronikai kiállításon (CES) Las Vegasban: képes könyvek széles választékából olvasni a gyermekeknek és nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy kevésbé lelkesedjenek a mobil eszközökért.
 
Az olvasó robot baglyot megalkotó Ling Technology mesterséges intelligencia start-upként jellemzi magát, legutóbbi termékük egy valóban bájos szerkezet, amely segít abban, hogy a lurkók újra örömöt találjanak az olvasásban.
 
A bagoly formájú olvasó robotot a 2-8 éves gyerekeknek tervezték
A bagoly formájú olvasó robotot a 2-8 éves gyerekeknek tervezték
 
A Luka nevet viselő robot aranyos bagoly formában a kamerák és a mesterséges intelligencia kombinációját használja az olvasáshoz. Leginkább a 2-8 éves korosztálynak tervezték, akik még nem tudnak önállóan olvasni.
 
Három különféle verziója van, a hagyományos modell a Luka, amely bármilyen képeskönyvből olvas, amelyet elé raknak.
 
A gyártó cég szerint nincs szükség speciális könyvekre, de létezik egy adatbázis a legnépszerűbb történetekkel, amelyeket a bagoly felismer.
 
A Luka Hero további MI-tudással is rendelkezik: követni tudja azokat a szavakat, amelyekre a gyermek rámutat az oldalon és felolvassa azt.
 
Az olvasó robot lehetővé teszi, hogy a gyerekek maguk válasszák meg, mikor szeretnének velük olvasni – s valószínűleg jóval szívesebben választják ezt az elfoglaltságot, mint egyebet.
 
A szülők számára pedig valóságos csoda, hogy a lurkó magától is olvas – ráadásul a robot arra is képes, hogy az anya vagy apa hangját használja a felolvasáshoz. Azok számára nagy előnyt jelent, akik kénytelenek késő estig dolgozni és ritkán van idejük olvasni a gyermeknek.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.