2021. 05. 23. - 08:00

Drónszerű légdeszkával mutatványozik egy dizájner

Drónszerű légdeszkával mutatványozik egy dizájner

Megdöbbentő mutatvánnyal hívta fel magára a figyelmet egy fiatal tervező. Hunter Kowald drónszerű légdeszkájával jóformán repül a levegőben.

Éveket töltött kutatással és tervezéssel, mire megalkotta a teljesen működőképes légdeszkát – ami lényegében repül, ugyanis drónszerű alapja van.
 
Az elmúlt években több olyan légdeszka-prototípus jelent meg, amelyek jóformán az űr-kor elvárásainak felelnek meg.
 
A Lexus vállalat például korcsolyázók ihlette légdeszkát mutatott be, mely a mágneses levitációs technológia segítségével lebeg. Ez azonban az előre telepített mágneses pályára korlátozódott, így kevés irányítási lehetőséget hagyott a versenyzőnek. Mások egyáltalán nem lebegnek, s légdeszkájuk inkább egy gördeszkára emlékeztet. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-alapú drónok csökkenthetik a videógyártás költségeit
 
Hunter Kowald a levegőbe emelkedett drónszerű légdeszkájával
Hunter Kowald a levegőbe emelkedett drónszerű légdeszkájával
 
Hunter Kowald kreációja ezzel szemben lefelé néző légcsavarjaival egy erőteljes és nagyméretű drón képét mutatja.
 
Újonnan készült légdeszkája akár 220 kiló felemelésére is képes: a kompakt „jármű” egyedi szénszálas szerkezettel, ipari minőségű alkatrészekkel készült, megalkotása során kiemelten fontos volt a biztonság.
 
Akkor is képes leszállni, ha mindkét motor meghibásodik. Az FAA (Szövetségi Légi Irányítás) általi tanúsítvánnyal elátott repülőgép-navigációs világítással szerelték fel. 
 
 
Kowald Instagram-posztjában azt írta: sosem lesz képes megmagyarázni azt az „őrületes” munkát, amit ebbe a projektbe fektetett. „Az emberek azt mondták nekem, a fizika törvényeit nem sértheted meg. Erre tessék… sok-sok erőfeszítéssel - ami az egyedi alkatrészek gyártására irányult -, jó adag spontán tűz és robbanás után…immár repülök vele”.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.