2022. 05. 26. - 09:00

Eltűnt emberek képeit kelti életre a mesterséges intelligencia

Eltűnt emberek képeit kelti életre a mesterséges intelligencia

Mesterséges intelligencia teszi emlékezetesebbé az eltűnt személyekről készült plakátokat - a szakemberek gépi tanulást és viselkedéstudományt vetettek be.

Eltűnt személyek plakátjai alakultak át gépi tanulás és a viselkedéstudomány alkalmazásával: a cél az volt, hogy emlékezetesebbek legyenek.
 
A plakátokat és az óriásplakátokat forradalmasítja a gépi tanulás és a viselkedéstudomány.
 
Az új dizájnt a Missing People, Anglia vezető eltűnt személyekkel foglalkozó jótékonysági szervezete indította el május 25-én, az eltűnt gyermekek napján.
 
„A módosítások célja maximalizálni annak valószínűségét, hogy az emberek kontaktusba kerüljenek a plakátokkal és cselekedjenek. A viselkedéstudomány hét kulcsfontosságú eleme tájékoztatja őket. A plakátok életre keltésére a mesterséges intelligencia technológiát és a gépi tanulást használtuk. A változtatások a szereplők családjainak teljes egyetértésével és támogatásával történtek” – számolt be a szervezet sajtóközleményében. Olvasd el: Már nem élő emberek képeit is életre kelti a mestreséges intelligencia
 
Eltűnt személyek plakátjai alakultak át gépi tanulás és a viselkedéstudomány alkalmazásával
Eltűnt személyek plakátjai alakultak át gépi tanulás és a viselkedéstudomány alkalmazásával
 
Nemcsak az eltűnt személyek tűnnek élőbbnek - pislognak, mosolyognak például -, hogy feltűnőbbé tegyék őket. Az eltűnés kifejezést cselekvés-orientált nyelvezetre cserélték, mint például a „segíts megtalálni”.
 
A plakátokon egyedi QR-kód található, mely arra ösztönzi az embereket, hogy terjesszék a hírt a közösségi médiában, a plakátokon pedig háttértérképek is találhatók arról, hol látták utoljára az eltűnt személyt.
 
„Évente 70 ezer gyermek és fiatal tűnik el az Egyesült Királyságban, s még sok mást nem is jelentenek be. A Missing People az év minden napján, minden érintett számára elérhető. Miután nyilvánosságra hozni valakinek az eltűnését helyénvaló, felhívásunk rendkívül fontos módja annak, hogy elérjük a nyilvánosságot, segítsünk megtalálni a gyerekeket” – mondta Jo Youle, a Missing People szervezet vezérigazgatója. 
 
„Bízunk abban, hogy az innováció felkarolásával az új felhívások még nagyobb hatást érnek el és az eltűnteket épségben megtalálják” – tette hozzá.
 
Claire Croucher lánya, Leah Croucher szerepel az egyik megújult plakáton. Az asszony elmondta, hogy Leah 19 éves volt, amikor nyoma veszett. Egy eltűnt személy szülőjeként számára a sok kihívás egyike, hogy megpróbálja megfelelően közölni, kit veszített el.
 
„Úgy érezzük, ha az emberek megértik, ki a lányunk, nagyobb valószínűséggel emlékeznek rá, ha látták vagy találkoztak vele. Ha az arca mozog és mosolyog ezeken a csodálatos új plakátokon, az új reményt ad nekünk, hogy Leah – és más hozzá hasonlóan eltűnt ember – hazatérhet a családjához” – mondta el  Claire Croucher.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.