2019. 10. 29. - 08:34

Érkezik a mesterséges intelligencia készítette videoklip

Érkezik a mesterséges intelligencia készítette videoklip

Hamarosan mindenki megnézheti azt a különös videoklipet, amelyet Till Lindemann saját lemezére mesterséges intelligencia készített.

Furcsa hangulatú, meglehetősen bizarr videoklip született a mesterséges intelligencia „rendezésében”. A klip Till Lindemann albumához készült, amely 2019 november végére várható.
 
Az Ich weiß es nicht című dalhoz kísérleti jelleggel alkották mesterséges intelligencia segítségével a videót, melyben a legkülönbözőbb motívumok jelennek meg, emberi arcokkal keveredve.
 
 
A koncepciót valószínűleg csak a számítógép ismeri, mert összefüggést nemigen lehet találni a képekben - azokban ugyanis a csigaháztól és a csigától kezdve az egymásba olvadó emberi arcokon át a csontvázra emlékeztető fura alakzatokig minden megtalálható.
 
A videokliphez a két neurális hálózatból álló GAN, azaz Generative Adversarial Networks rendszert vették igénybe a szakemberek.
 
Az algoritmusok működésére jellemző, hogy egymással versengve igyekeznek kreatív ötleteket bedobni, ahogyan az emberi agy. Az eredmény: képek ezrei, mint az a klipben is megmutatkozik.
 
Nem ez az első eset egyébként, hogy művészetre „kérték fel” a mesterséges intelligenciát. Korábban ugyanis New Yorkban borsos áron el is kelt egy átverésre bocsátott festmény, melyet az MI alkotott meg. Elkészítéséhez az algoritmust 15 ezer portréval tanították be.
 
Kiemelt figyelmet kapott azonban az is, hogy a mesterséges intelligencia segített helyreállítani egy olyan Picasso-képet, amely egy másik mögött rejtőzött el. A festő ugyanis kétszer használta a vásznát.
 
László Adrienn

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.