2022. 10. 18. - 09:00

Ezt tudja az új szupertank - Mesterséges intelligencia-rendszer támogatja

Ezt tudja az új szupertank - Mesterséges intelligencia-rendszer támogatja

A technológiai vívmányokat sem nélkülözi az új amerikai tank, amely az Amerikai Hadsereg Szövetségének éves találkozóján mutatkozott be.

Megtartotta újabb éves találkozóját az Amerikai Hadsereg Szövetsége – a rendezvényen nem mindennapi tankkal állt elő a világ ötödik legnagyobb fegyvertgyártójának számító General Dynamics Corporation.
 
Legújabb AbramsX harckocsijuk olyan újdonságokkal szolgál, amelyekkel túlszárnyalja a korábbi, ugyanehhez a típushoz tartozó tankok képességeit.
 
Az AbramsX afféle szupertank. Megjelenését tekintve futurisztikus, kialakítása eltér az előzőekétől és a korábbiakkal szemben kisebb a súlya is. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Nem lőhetnek a robottankok
 
Mesterséges intelligencia-rendszer támogatja az új szupertankot
Mesterséges intelligencia-rendszer támogatja az új szupertankot
 
Meghajtása hibrid-dízel, vagyis az üzemanyagfogyasztása a fele az előzőeknek, de ugyanolyan messzire jut vele. Ez garantálja azonban azt is, hogy működése ne járjon akkora zajjal. 
 
Külön kiemelendő azonban, hogy már nem kell hozzá annyi ember, egyes eszközeit mesterséges intelligencia vezérli. A General Dynamics Corporation egyre inkább az automatizációra törekszik és ez ennél a tanknál is megmutatkozik. Olvasd el: Önjáró harci repülő emelkedett a levegőbe
 
Az ágyú 120 milliméteres, míg a töltő például automatikus - ezáltal a négy helyett három ember is elegendő a tank legénységébe.
 
A mesterséges intelligencia-rendszer a harctéri célpontok azonosítását végzi, szkennerek segítségével. Abban is kitűnő azonban, hogy felismerje a veszélyeket a területen, akár nagy távolságból is. Védelmi rendszere védelmet jelent a levegőből érkező fenyegetésekkel, így a drónokkal szemben is.
 
A szupertank kialakításánál figyelembe vették a közelmúltbeli tapasztalatokat, például az ukrán-orosz harctérről.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.