2019. 01. 17. - 09:45

Felismeri a saját állatot az MI etető tál

Felismeri a saját állatot az MI etető tál

Meghökkentő termékkel rukkolt elő egy olasz mesterséges intelligencia-specialista cég: a Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Show-n bemutatták a háziállatot felismerő tálat.

Különös terméket mutatott be a mesterséges intelligencia területén egyre sikeresebb olasz Volta vállalat: a 2019-es CES kiállításon az okos etetőtál is előkerült, amely felismeri a saját házi kedvencet.
 
Az arcfelismerő technológia, melyet ebben az esetben inkább pofa-felismerőnek célszerű neveznünk, nem sokban különbözik attól, amely az okostelefonokra van telepítve.
 
Vizuálisan felismeri az állatot és kinyitja a tál fedelét, hogy ehessen. A mookkie névre keresztelt eszköz csakis annak a macskának vagy kutyának nyílik fel, amelyiket megismeri – így nem fordulhat elő, hogy illetéktelen állatok járjanak rá az ételre. Ráadásul az is megoldható, hogy a házi kedvenc csak a megfelelő mennyiségű eledelt fogyassza.
 
Csak a saját háziállatnak nyílik ki a mesterséges intelligenciával működő etető
Csak a saját háziállatnak nyílik ki a mesterséges intelligenciával működő etető
 
A Volta cég újdonsága elülső oldalán kamerával van felszerelve, ezen keresztül látja és azonosítja a közeledő állatot.
 
Képeket készít magának, s azokat a mély neurális hálózaton keresztül dolgozza fel – így hamar azonosítja, hogy az adott cica vagy kutya valóban a tálhoz tartó állat-e. A nyílás csak akkor nyílik ki, amikor a szóban forgó kedvenc már megközelítette az etetőt.
 
A mookkie mesterséges intelligencia-tálat lényegében a gazda és az állat számára tervezték. A tálat könnyű tisztítani és hatékonyan visszaállítja beállításait a mágneses interfésznek köszönhetően.
 
Formája nagymértékben ergonomikus, minden oldalról jól megközelíthető és bármilyen háziállat használhatja.
 
A mookkie az okostelefon alkalmazáson keresztül értesítéseket küld a gazdának észrevételeiről, illetve rövid videókat tud készíteni.
 
Silvio Revelli, a Volta ügyvezető igazgatója szerint ez az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb tárgy, amely a mesterséges intelligenciához köthető és igen új találmánynak számít. A cégvezető megjegyezte, hogy naponta foglalkoznak hasonló tárgyak kifejlesztésével.
 
A mookkie egy teljes mértékben interaktív állatetető. 2019 szeptemberétől lesz elérhető, az Egyesült Államokban a tervek szerint 189 dolláros áron kínálnák.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.