2020. 10. 13. - 09:45

Főz és tanul is - Itt a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot

Főz és tanul is - Itt a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot

Flippy néven jelent meg egy robot, mely immár világszerte elérhetővé vált – a mesterségesen intelligens gép gyorsan megtanulja a menüket, következetesen főz és igen költséghatékony.

A napokban jelentette be a Miso Robotics: globálisan elérhetővé válik a Flippy Robot-on-a-Rail, avagy a Flippy ROAR-rendszer.
 
A kaliforniai Pasadenában székelő vállalat elmondta: kereskedelmi konyhák számára ideális mesterséges intelligencia-robotja képes gyorsan megtanulni a menüket, költséghatékony módot kínál arra, hogy következetes főzéssel megszerezze és meg is tartsa a vendégeket.
 
Miközben az éttermek az újranyitást tervezik a koronavírus-járványt követően, a Miso Robotics szerint a robotika kritikus jelentőséggel bír az új kihívások kezelésében, mint amilyen a beltéri személyzet, az étkezés idejére vonatkozó korlátozások, a fokozott egészségügyi és biztonsági eljárások szükségessége, valamint az árrés javítása, tekintve, hogy az ételek kiszállítása egyre népszerűbb. Olvasd el: Robotséf költözik a konyhába? 
 
A konyhákon kiválóan teljesít a Miso Robotics Flippy-je
A konyhákon kiválóan teljesít a Miso Robotics Flippy-je
 
A Miso Robotics állítja: azért fejlesztett ki robotokat és mesterséges intelligenciát, hogy az éttermek növeljék a munka hatékonyságát, a termelékenységet, csökkentsék a költségeket és növeljék a jövedelmezőséget – miközben az általános étkezési élményt is javítják.
 
A Miso a Caltech, a Cornell, az MIT, a Carnegie Mellon, a Harvey Mudd, az UCLA, az USC, az Art Center és az UNC Chapel Hill kutatóit, robotikusait, mérnökeit és ipari tervezőit alkalmazza – meglehetősen szép lista.
 
A Flippy ROAR-rendszer növeli a termelés sebességét s egyértelműen megoldja a problémát, ami a konyhákban szükséges távolságtartást illeti. A robot lehetővé teszi a személyzet számára, hogy olyan feladatokat végezzenek, amelyeket ő nem tud kivitelezni, például fokozhatják tevékenységüket az ügyfél-kiszolgálás terén, kezelik a megrendeléseket és a kézbesítéseket. Olvasd el: Íme az első igazi robotkávézó
 
A Miso a 2020-as év elején mutatta be a Flippy prototípusát, mely több munkaállomáson teljesített szolgálatot, s ezek között sín segítségével közlekedett. A végső verzióban felsővezetékre rakták a robotot, így a konyhai alkalmazottakkal sem akadályozzák egymást és a közös munka jóval biztonságosabb.
 
A Flippy ROAR együttműködik az ételtárolóval, mely a megfelelő mennyiségű ételt adagolja az elkészítéshez, mielőtt a robot a főzőállomáshoz csúszik.
 
Az Intel RealSense Depth Camera D415 kamerával a Miso Robotics ChefUI szoftvere nem csupán az élelmiszereket és a hőmérsékletet tudja azonosítani, de megtanulja az új ételeket is, melyeket bevezetnek a rendszerébe. A személyzet megváltoztathatja a főzés idejét és az adagméreteket a fogyasztók igényeinek megfelelően.
 
Az új Flippy ROAR a jelek szerint új típusú automatizációval és intelligenciával szolgál az étteremipar számára.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.