2020. 05. 03. - 08:00

Így alakít műalkotássá fotókat a mesterséges intelligencia

Így alakít műalkotássá fotókat a mesterséges intelligencia

Mesterséges intelligencia segítségével akár műalkotássá is válhat egy-egy felvételünk. A Google olyan applikációt mutatott be, mellyel valódi kiállítást hozhatunk létre fényképeinkből.

Egyszerű fotókból műalkotás? A mesterséges intelligencia képes rá. A Google egy új applikációja híres alkotásokká alakítja bárkinek a fényképeit.
 
A Google Art & Culture alkalmazás Art Transfer tulajdonságával teszi ezt, híres művek stílusában dolgozva fel egy adott fotót.Frida Kahlo
 
A felhasználó egy tucatnyi jól ismert festmény stílusából választhat, s kölcsönveheti azt bármely fényképéhez.
 
A szolgáltatást az eszköz megnyitásával érhetjük el - amely külön létezik iOS és az Android telefonok számára -, ezután kell kiválasztani a Kamera menüt. Ha az Art Transfer opció be van kapcsolva, elindítható a folyamat.
 
A felhasználó kiválaszthatja valamelyik fotóját, s megváltoztathatja a kívánt festmény stílusában.
 
A szolgáltatás nem csupán overlay vagy blend eszközt használ.
 
A Google algoritmusokat hozott létre ahhoz, hogy a fotókat egy bizonyos stílusban kreálja újra az alkalmazás – mesterséges intelligencia eszközöket fejlesztettek ki hozzá.
 
A Google nem titkolta, olyan kulturális intézményekkel működött együtt az eszköz kifejlesztéséhez, mint például az Egyesült Királyság Nemzeti Galériája vagy a japán MOA Művészeti Múzeum, hogy lehetővé tegyék a különféle stílusok széles skáláját – köztük Vincent van Gogh, Frida Kahlo, Edvard Munch vagy Leonardo da Vinci stílusának használatát.
 
A Google Arts & Culture applikáció már 2018-ban népszerű volt, lehetővé tette a felhasználók számára, hogy megjelenjenek klasszikus festményeken.
 
Az új alkalmazás 2020 utolsó harmadában válhat elérhetővé az Egyesült Királyságban, s valószínűleg nem sokra rá nálunk is.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.