2021. 01. 25. - 09:40

Íme az eddigi legnagyobb mesterséges intelligencia-kijelző - egy Mercedes-ben

Íme az eddigi legnagyobb mesterséges intelligencia-kijelző - egy Mercedes-ben

Mesterséges intelligencia-alapú, MBUX Hyperscreen elnevezésű, óriási kijelzővel rukkolt elő a Mercedes Benz – ilyet még soha nem építettek be egy autóba.

Nem szűkölködött a mesterséges intelligencia-alapú találmányokban a CES 2021, azaz a minden évben Las Vegasban megrendezett technológiai kiállítás.
 
Idén ugyan virtuálisan tartották meg az elektronikai show-t, ám azon minden olyan vállalat felvonultatta újdonságait, amely komoly szerepet játszik napjainkban a technológiai fejlődésben. Olvasd el: Repülő Cadillac a technológiai kiállításon
 
Elképesztő méret és lehetőségek - a Mercedes új mesterséges intelligencia-kijelzője
Elképesztő méret és lehetőségek - a Mercedes új mesterséges intelligencia-kijelzője
 
Nem hiányozhatott az egyedi találmányok közül a Mercedes Benz hatalmas, mesterséges intelligencia alapú kijelzője sem.
 
A hírneves autógyártó egy 142 centiméteres, kocsiba szerelhető, mesterséges intelligenciával működő kijelző egységet mutatott be, amely az MBUX Hyperscreen nevet kapta.
 
Ez a legnagyobb, amelyet valaha Mercedesbe raktakmely a beépített mesterséges intelligenciát kontextus-érzékeny tudatossággal alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy megtanulja, hogyan használja a sofőr az autót, s az igényeknek megfelelően kínálja a funkciókat és az irányítási lehetőségeket. Olvasd el: Mesterséges intelligencia és mély tanulás mozgatja a teljesen önálló traktort
 
 
 
A teljes kijelzőegységet nyolc darab CPU-mag és 24 gigabájt RAM táplálja – mesterséges intelligencia-alapú felhasználói felülettel működik.
 
Az egyedülálló hyperscreen kijelzőt várhatóan 2021 tavaszán jelenteti meg hivatalosan is a Mercedes, így valószínűleg ekkortól válik elérhetővé az érdeklődők számára.
 
 
Fotó: mercedes-benz.com
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.