2020. 12. 15. - 09:45

Mesterséges intelligencia és mély tanulás mozgatja a teljesen önálló traktort

Mesterséges intelligencia és mély tanulás mozgatja a teljesen önálló traktort

A Monarch Tractor vadonatúj gépe a világ első, teljesen elektromos önjáró traktoraként lép színre, mely a mesterséges intelligencia, az elektrifikáció, az automatizálás, a gépi tanulás és az adatelemzés egyesítésének mintapéldánya.

A gazdálkodók komoly kihívásokkal néznek szembe manapság, akár a klímaváltozás, akár az éghajlati változások vagy a fogyasztók fenntarthatósági igényei és a kormányzati szabályozások kapcsán.  
 
A Monarch Tractor vállalat jelentős segítséget nyújtana a farmereknek a mindennapokban: bejelentette a „világ első teljesen elektromos, vezető-opcionális, egyetlen platformra integrált okos traktorját”, mely a véleménye szerint megoldja ezeket a kihívásokat. Olvasd el: Önjáró traktorok a közeljövőben?
 
A Monarch Tractor néven üzleti tevékenységet folytató Zimeno Inc. elmondta: ez a jármű egyesíti az elektrifikációt, az automatizálást, a gépi tanulást és az adatelemzést, hogy fokozza a gazdálkodók jelenlegi tevékenységét, segítsen a munkaerőhiány megszüntetésében és maximalizálja a hozamot, miközben a rezsiköltségeket és a káros anyagok kibocsátását csökkenti.
 
Mesterséges intelligencia - A Monarch önjáró traktor nagymértékben segítheti a gazdákat
Mesterséges intelligencia - A Monarch önjáró traktor nagymértékben segítheti a gazdákat
 
„A Monarch Tractor soha nem látott intelligenciával, technológiával és biztonsági funkciókkal vezeti be a mezőgazdaság digitális átalakítását - jelentette ki Praveen Penmetsa, a Monarch Tractor társalapítója és vezérigazgatója. - Világszínvonalú mezőgazdasági termelőkből, mérnökökből és tudósokból álló csapatot állítottunk össze, hogy a mai gazdálkodási igényeknek megfeleljünk, s a gazdáknak intelligens eszközöket biztosítsunk. Így több prediktív adatot gyűjthetnek a fenntartható gyakorlatok megvalósításához, a tapasztalataik jobb megosztásához és persze a nagyobb mennyiségű bevételhez.
 
A vezérigazgató elárulta: több száz farmer jelentette be igényét, hogy beszerezné az önjáró traktort.
 
Carlo Mondavi, a vállalat gazdálkodási vezetője hozzátette: a Monarch Tractor biztonságosabb és fenntarthatóbb jövőt teremt, hiszen megszünteti a káros kibocsátásokat, mérsékeli a gyomirtó szerek iránti igényt.
 
Azzal pedig, hogy önálló, az olyan munkavállalókat is távoltartja, akik esetleg ártanának tevékenyégükkel. Működhet azonban sofőrrel és anélkül is - a legújabb autonóm hardvereket és szoftvereket használja a járművezető-asszisztens és a járművezető által választható műveletek biztosításához. Olvasd el: Érezik az önjáró vontató
 
A Monarch traktor olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, mint a gördülés és ütközés megakadályozása, a látásalapú erőátvitel (PTO) biztonsága és a 360 fokos kamerák.
 
A jármű naponta több mint 240 GB terményadatot gyűjt és elemez a terepen. Együttműködhet a mezőgazdasági termelők jelenlegi eszközeivel, valamint az intelligens eszközök következő generációjával - állítja a cég.
 
 
Az érzékelők és a képalkotás feldolgozása során kritikus adatpontokat nyújtanak, amelyek felhasználhatók a valós idejű munkagép-kiigazításokhoz, valamint hosszú távú hozambecslésekhez, az aktuális növekedési szakaszok és egyéb növény- és növényegészségügyi mutatók megadásához.
 
A gépi tanulással a Monarch képes feldolgozni ezen adatokat, s hosszú távon elemezni a terep állapotát. S minél tovább dolgozik, annál inkább javítja a pontosságot – tudatta a vállalat. Az összegyűjtött adatokat biztonságosan tárolja egy Monarch felhő.
 
A kaliforniai Fremontban székelő vállalat közölte: több száz működő gazdaságot tudhat maga mögött, melyek már biztos vásárlóik.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.