2019. 09. 12. - 08:00

Intelligens okospapucsok parkolnak a helyükre egy japán szállodában

Intelligens okospapucsok parkolnak a helyükre egy japán szállodában
A Jokohamában található ProPILOT Park Ryokan szálloda a Nissan önvezérlő parkolási technológiáját felhasználva rendezi a helyükre a papucsokat a szobákban, sőt, az asztalokat és a párnákat is.

A mesterséges intelligencia egy újabb területen bizonyítja be, hogy mennyire sokoldalú felhasználási területekkel rendelkezik: a ProPILOT Park Ryokan szállodában az önmagukat helyükre parkoló papucsok nem csupán a vendégek kényelmet fokozzák, hanem egyedülállóan exkluzív élményt nyújtanak.


Önvezérelt okospapucsok és okosberendezések működnek a szállodában


A papucsokban a Nissan autonóm vezetési technológiája dolgozik, amelyek egyébként autókban már egy ideje jelen vannak, és ott úgy működik, hogy a technika felismeri a környezetben álló autók helyzetét, majd egy gombnyomásra automatikusan beparkol egy megfelelő helyre.

Az okospapucsoknál közel ugyanez a helyzet: a lábbelik intelligens módon egy előre meghatározott területre, például a bejárati ajtó mellé helyezkednek, mely történhet gombnyomásra, de akár az is beállítható, hogy akkor tegyék ezt meg, ha nincsenek használatban egy ideje.

Sőt, az egyébként tradicionális japán stílust képviselő szállodában az asztalok és a párnák is rendelkeznek ezzel a nem mindennapi képességgel, így a vendégeknek nem kell a rendrakással foglalkozniuk: megoldja helyettük az okostechnika.

A Nissan szóvivője, Nick Maxfield elmondta: "Az önállóan parkoló papucsok egyik célja, hogy felhívják a figyelmet az automatizált vezetési technológiákra. Különösképpen arra a tényre, hogy ezt a módszert nem csupán az autókban, hanem az élet más területein is lehet hasznosítani."

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.