2021. 06. 17. - 11:30

Jakab Roland: Mindenkihez eljuthat a mesterséges intelligencia alapozó kurzus

Jakab Roland: Mindenkihez eljuthat a mesterséges intelligencia alapozó kurzus

A mesterséges intelligencia kapcsán most az a legfontosabb, hogy a társadalmasítást újabb sebességi fokozatra kapcsoljuk – mondta Jakab Roland, az MI-Koalíció elnöke Budapesten, a Mesterséges Intelligencia szakmai napon és kiállításon.

Szakmai napot és kiállítást rendezett a Mesterséges Intelligencia Koalíció június 15-16-án Budapesten, a Műszaki Egyetemen.
 
A koalíció a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű hazai alkalmazásán dolgozik fáradhatatlanul, közel 1 éve: stratégiájuk megvalósítása a sajtótájékoztatón elmondottak alapján igen jó ütemben halad előre.
 
Jakab Roland, az MI-Koalíció elnöke az MCOnetnek elmondta: szeretnék a mesterséges intelligencia hírét minél több emberhez eljuttatni. Tananyagot fejlesztettek, a már meglevőt pedig tovább bővítették, iparág-specifikus felhasználási esetekkel.
 
Számos mesterséges intelligencia-vezérelt újdonsággal találkozhattak a rendezvény résztvevői
Számos mesterséges intelligencia-vezérelt újdonsággal találkozhattak a rendezvény résztvevői
 
„Az elkövetkező hetekben, hónapokban ezeket kívánjuk minél több helyre eljuttatni. Szeretnénk elérni, hogy az alapozó kurzust minél több ember elvégezze - ez magát a technológiát mutatja be azoknak, akik mindennapi szemlélőként végzik a dolgukat és nincs átfogó képük a technológiáról, az egyes iparág-specifikus modulok teljesítése azonban azoknak is csemege lehet, akik egy adott szakterülettel foglalkoznak."
 
Jakab Roland hangsúlyozta: egyik legfontosabb bejelentésük a szakmai nap és tárlat során az volt, hogy 2021. július 1-től indul - V4-es szintre emelve – a már 4 nyelven elérhető MI-Kihívás 2.0.
 
„Ezen keresztül szintén szeretnénk minél több emberhez eljuttatni az új technológiákkal kapcsolatos információkat, alapfogalmakat, hogy bemutassuk ezek jövőformáló hatását” – fogalmazott Jakab Roland.
 
 
Kiemelte, hogy a szakmai eseményen a Mesterséges Intelligencia Koalíció nagyköveteit is bemutatták, ők fogják járni a következő időszakban az országot, népszerűsítve a kurzust és magát a technológiát.
 
Bemutatják azt a fantasztikus lehetőséget, amely a technológiában rejlik, illetve azt az átalakító erőt és hatást, amelyet gazdaságunk különböző szegmenseire és szereplőire gyakorol – fogalmazott az MI-Koalíció elnöke.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.